Ga naar de inhoud

Bloemen- en Tuincentrum Sampermans installeert eerste industriële batterij in België

Bloemen- en tuincentrum Sampermans, een familiebedrijf uit Nieuwerkerken met 7 werknemers, werd in 1973 opgericht door Raf Sampermans en Lea Raemaekers. Ze begonnen hun winkel in Hasselt, maar verhuisden in
1984 naar Nieuwerkerken. In 2018 namen hun zonen Jan en Tom de fakkel over als zaakvoerder. Die zetten steeds meer in op groene energie. Dat toont bloemen- en tuincentrum Sampermans nogmaals door als eerste bedrijf van het land een SMA-industriële batterij te plaatsen. Het tuincentrum heeft de batterij gekoppeld aan 98 kWp aan zonnepanelen.
“Door de installatie van maar liefst 98 kWp aan zonnepanelen te koppelen aan deze state-of-the-art batterij zijn we voor een groot deel zelfvoorzienend in ons energieverbruik en kunnen we het hoofd bieden aan het capaciteitstarief”, zegt Tom Sampermans. “De batterij zal uiteraard de pieken opvangen, waardoor we bijdragen aan de stabilisatie van het elektriciteitsnet. We zijn dan ook trots op dit investeringsproject en hopen een voorbeeld en trendsetter te zijn op het gebied van energieverbruik en duurzaam ondernemen voor vele bedrijven in ons land,” vult Jan Sampermans aan.

Het investeringsproject is tot stand gekomen in samenwerking met GD-Energy en is een voorbeeld van duurzaam ondernemen en energieverbruik. In 2020 opende Bloemen- en Tuincentrum Sampermans haar nieuwe gebouwen met een oppervlakte van maar liefst 3.000 m². Als jonge ondernemers blijven Tom & Jan Sampermans werken aan de toekomst en staan ze daarbij steeds stil bij thema’s, zoals klimaat en duurzaamheid.

Share