Ga naar de inhoud

Boeiend en gevarieerd randprogramma op ANIDO 2022

Voor veel bezoekers is ANIDO, dit jaar georganiseerd op zondag 4 en maandag 5 september in Kortrijk Xpo, het platform bij uitstek om zaken te doen en innovaties te ontdekken. Maar de tweejaarlijkse vakbeurs voor de professionals uit de petcarebranche in de Benelux en Noord-Frankrijk heeft echter veel meer te bieden. Wie nieuwe inzichten wil verwerven, de huidige trends in de branche wil ontwaren of gewoon inspiratie wil opdoen voor op zijn/haar winkelvloer, is bij ANIDO aan het juiste adres. Dat onderstreept het randprogramma van de komende editie, dat uit 3 grote pijlers bestaat.

Vooreerst zijn er de ‘Meet the experts’-sessies die in hal 4 worden gehouden, maar ook via livestream kunnen worden gevolgd. Het programma van deze sessies ligt in grote lijnen al vast, zo vernamen we bij de ANIDO-organisatie. Zo komt Ewald Van den Auweland van de Antwerp Management School (AMS) een studie toelichten over duurzaamheid, die werd uitgevoerd in samenwerking met de internationale vakbeurs Interzoo. Hij zal eveneens enkele algemene trends in petcare bespreken. Tevens verwelkomt ANIDO Philipp Gardemin van het Duitse vakblad Pet Worldwide, die de opkomst van nieuwe, kleine, erg gespecialiseerde dierenspeciaalzaken in Duitsland belicht onder de noemer ‘What happens in Germany: a social media generation creates a new wave of pet shops for dog and cat lovers’. Tom Dujardin (Deduco) zal in zijn sessie de toekomst van in-store communication, consumer experience en het inzetten van de nieuwste technologieën in het (petcare)retaillandschap bespreken. De bekende dierenspeciaalzaak Zowizoo uit Kontich geeft een testimonial. Verder brengt Anneleen Bru van Felinova een sessie met 10 tips om gelukkige katten in je zaak te boosten. Tot slot verzorgt de bekende aquascaper Filipe Oliveira een workshop.

Een andere blikvanger in het randprogramma is de ‘New@ANIDO’-wedstrijd, die de beste innovaties op de beurs bekroont die na 1 januari 2022 op de Belgische petcaremarkt werden gelanceerd. Deze awards worden in 3 categorieën, namelijk voeding, accessoires & verzorgingsproducten en natural & sustainable, uitgereikt aan de meest innovatieve producten op de beursvloer. Op de beurszondag bepalen de ANIDO-bezoekers welke nieuwigheden tot winnaar in de 3 categorieën worden uitgeroepen. Alle deelnemende producten worden in een apart, overzichtelijk beursgedeelte gepresenteerd. Het ANIDO-team liet weten dat het al een ruime waaier inzendingen voor de wedstrijd ontving. Heel wat van nieuwigheden maakten het mooie weer tijdens de recente Interzoo-editie, ’s werelds belangrijkste vakbeurs voor de petcare-industrie. Het belooft dus voor de bezoekers de moeite waard te zijn om tijdens de beurs zeker een kijkje in de ‘New@ANIDO’-zone te gaan nemen.
Tot slot kunnen de geïnteresseerden opnieuw doorlopend live trimdemo’s van zowel commerciële coupes als coupes voor showhonden bijwonen. Deze groomingdemo’s verlopen in samenwerking met Kitty talks Dogs.

Share