Ga naar de inhoud

Bosch en Gardena richten accu-alliantie op

Bosch Power Tools stelt zijn 18-volt accuplatform op gebied van ‘Home & Garden’ open voor andere fabrikanten en zet daarmee een mijlpaal: Bosch en Gardena zullen een alliantie vormen en samen met andere toonaangevende merken een fabrieksoverkoepelend accusysteem aanbieden voor huis- en tuinproducten: de Power for All Alliance. De basis van deze alliantie is de oplaadbare accutechnologie van Bosch.
“We stellen ons systeem open voor andere fabrikanten en bieden de gebruikers meer flexibiliteit dan ooit tevoren dankzij een uniforme standaard. In de toekomst zullen ze één en dezelfde 18-volt accu kunnen gebruiken voor elektrisch gereedschap, tuingereedschap en huishoudelijke apparaten van Bosch en producten van de merken Gardena, Emmaljunga, Gloria, Wagner en Rapid”, zegt Henk Becker, voorzitter van de raad van bestuur van Robert Bosch Power Tools GmbH.

Dit zal de gebruikers in de toekomst geld, ruimte en tijd besparen bij de aankoop van producten van de Power for All Alliance. Niet uitwisselbare accu’s en laders van verschillende merken behoren tot het verleden. Het gemeenschappelijke doel is om de gebruikers het grootste cross-manufacturer accusysteem te bieden en daarmee het breedste scala aan toepassingen voor hun huis: doe-het-zelfapparaten, tuin- en reinigingsapparatuur, huishoudelijke apparaten, producten voor oppervlaktebehandeling, voor vrije tijd en kamperen – en nog veel meer.
“Onze gebruikers willen sterke, betrouwbare en flexibele accu’s – bij voorkeur voor alle toepassingen in huis en tuin. Daarom hebben we bij Gardena gekozen voor Bosch en de gezamenlijke oprichting van de Power for All Alliance”, geeft Pär Åström, President van Gardena, aan.
“We zijn ervan overtuigd dat draadloos, flexibel werken de toekomst is. De Power for All Alliance is een win-win situatie voor iedereen”, bevestigt Markus Kress, Managing Director en eigenaar van Gloria Haus und Garten.

De meer dan 20 miljoen Bosch accu’s (en bijbehorende opladers) voor 18-volt doe-het-zelf- en tuingereedschap die al sinds 2007 op de markt zijn, blijven uitwisselbaar met het accusysteem van de Power for All Alliance . Bosch biedt nu al een breed portfolio van draadloze doe-het-zelf- en tuingereedschappen aan, dat in de komende jaren systematisch zal worden uitgebreid. Voor het komende tuinseizoen bouwt Gardena haar gehele 18-volt assortiment om naar het Power for All Alliance accusysteem. Alle andere partners zijn al vertegenwoordigd op de markt met oplossingen die zijn uitgerust met Bosch accu’s of breiden hun assortiment geleidelijk uit. In de Power for All Alliance zullen de bedrijven gezamenlijk de nieuwe flexibiliteit voor het hele huis in de toekomst bevorderen.

Het openstellen en uitbreiden van het accusegment creëert een aanzienlijke toegevoegde waarde voor de gebruikers en is een belangrijke groeimotor voor Bosch. “De vraag naar apparaten die op accu’s werken neemt gestaag toe. Over vijf jaar zal hun aandeel toenemen van 40 tot 60 procent nu. De investeringen in ons accusysteem zijn een investering in de toekomst”, zegt Henk Becker. De oprichting van de alliantie is de opmaat naar een partnerschap met sterke merken. Er worden momenteel met verschillende kandidaten gesprekken gevoerd.

Share