Ga naar de inhoud

Brico bouwt nieuw hoofdkantoor in Groot-Bijgaarden

Tags:

Midden januari 2021 verkreeg doe-het-zelfketen samen met projectontwikkelaar Futurn de omgevingsvergunning voor de realisatie van een nieuw hoofdkantoor, waar alle winkelformats, namelijk ‘Brico’, ‘Brico Planit’ en ‘Brico City’, in 2022 gehuisvest zullen worden. Het gloednieuwe gebouw is gelegen op het bedrijvenpark West Gate, gelegen langs de Alfons Gossetlaan in Groot-Bijgaarden. Het gelijkvloers van het gebouw biedt plaats aan een winkellabo en magazijn en erboven worden de ondersteunende diensten en de directie van Brico ondergebracht. Het gebouw met een totale oppervlakte van 5.043 m² zal plaats geven aan 264 werkplekken (inclusief flexplekken) en 150 parkeerplaatsen. 

Het nieuwe hoofdkantoor, waarvan de oplevering voorzien is in de eerste helft van 2022, wordt een duurzaam BEN (bijna-energieneutraal) gebouw. Niet alleen zal het hoofdkantoor voldoen aan alle EPB-eisen, er zullen ook zonnepanelen voorzien worden, regenwater zal maximaal worden gerecupereerd en alle kantoorruimten zullen verwarmd worden via klimaatplafonds, wat een besparing van €25.000/jaar inhoudt qua verbruik en onderhoud.

Patrick Vandenbogaerde, CEO van Brico, vertelt: “Als bedrijf willen we onze verantwoordelijkheid nemen in het streven naar duurzaam ondernemen. We willen dan ook het goede voorbeeld geven in ons eigen patrimonium. Ons huidige pand in Sint Agatha Berchem is sterk verouderd en voldoet niet meer aan de eisen van vandaag of onze visie voor de toekomst. Dat ons nieuwe hoofdkwartier op zo’n 2 km van onze huidige pand ligt , en dat op een unieke en uiterst zichtbare locatie, is een bijzondere bijkomende troef. Vandaar ook onze keuze om deze belangrijke investering te doen op bedrijvenpark West Gate”.

Share