Ga naar de inhoud

Champion Petfoods komt in handen van Mars Petcare

Mars Petcare, onderdeel van Mars, Incorporated, kondigde begin november aan dat het een definitieve overeenkomst sloot omtrent de overname van Champion Petfoods, een toonaangevende wereldwijde producent van huisdiervoeding. Het Canadese bedrijf zat voorheen in de portefeuille van een investeerdersgroep onder leiding van Bedford Capital en Healthcare of Ontario Pension Plan. Details over de transactie werden niet vrijgegeven. De deal is onderworpen aan de gebruikelijke wettelijke goedkeuringen en zal naar verwachting in de eerste helft van 2023 worden afgerond.
Champion Petfoods, al ruim 35 jaar een pionier op het gebied van biologisch verantwoorde voeding voor huisdieren, is voornamelijk bekend voor zijn twee kernmerken, namelijk Orijen en Acana. Deze bouwden een sterke reputatie op en wisten ondertussen in ruim 90 landen het vertrouwen van de huisdiereigenaars te winnen. De merken van Champion Petfoods vullen de bestaande portefeuille van Mars Petcare aan en verbreden zo het aanbod voor de dierenspeciaalzaak en de onafhankelijke detailhandel, evenals de digitale verkoopkanalen. Het droogvoer van Champion Petfoods wordt vervaardigd in eigen productiesites in Canada en de VS.

“We zijn verheugd Champion Petfoods en zijn meer dan 800 getalenteerde mensen in de Mars Petcare-familie te verwelkomen. Champion Petfoods is een baanbreker in de ontwikkeling van hoogwaardige premiumdierenvoeding in het natuurlijke segment. Samen zullen we nog beter onze missie ‘A better world for pets™’ kunnen vervullen”, verklaart Ikdeep Singh, Global President Mars Pet Nutrition.

“We zijn verheugd om ons bij Mars Petcare aan te sluiten en deel uit te maken van een wereldleider in voeding en diensten voor huisdieren. Deze aankondiging is een prachtige manier om alle medewerkers te erkennen die in de loop van onze geschiedenis Champion hebben helpen uitbouwen tot een wereldwijd toonaangevend bedrijf in dierenvoeding met onze topmerken Orijen en Acana. We kijken ernaar uit om samen met Mars Petcare Champion naar een volledig nieuw niveau te tillen”, stelt Blaine McPeak, CEO bij Champion Petfoods.

Share