Ga naar de inhoud

COMPO publiceert verantwoordelijkheidsbelofte omtrent duurzaamheid

Net op tijd voor de start van het tuinseizoen 2024 presenteert COMPO het eerste duurzaamheidsrapport in de geschiedenis van het bedrijf. Onder de titel ‘Responsibility Pledge’ geeft COMPO inzicht in het bedrijf en het merk. Bovendien maakt men duurzaamheid en het ESG-programma op meer dan 40 pagina’s transparant en tastbaar. Het rapport is zowel gericht op werknemers, partners als eindgebruikers. Het doel is alle relevante aspecten van duurzaam te behandelen en tegelijkertijd tastbaar te maken.
“Verantwoord handelen en duurzaam management zijn een integraal onderdeel van COMPO’s DNA. Dit wordt duidelijk gemaakt in elk afzonderlijk hoofdstuk, ieder interview en elke verklaring in onze verantwoordelijkheidsbelofte”, meldt Stephan Engster, CEO van COMPO.

Het rapport laat zien het begrip duurzaamheid voor COMPO zowel milieuaspecten, sociale kwesties als verantwoord bestuur omvat. Tevens koppelt de onderneming duurzaamheid aan kwaliteit, transparantie en partnerships.
“Omdat we ervan overtuigd zijn dat we alleen via een evenwichtig systeem kunnen bereiken wat we onszelf als doel hebben gesteld. Net als de kwaliteit van onze producten en oplossingen, streven we ook de hoogste normen na als het gaat om duurzaamheid,” legt Stephan Engster uit.
Om consistentie, transparantie en vergelijkbaarheid te garanderen, is de duurzaamheidsstrategie van COMPO gebaseerd op de erkende standaard van de Duitse duurzaamheidscode (DNK). De eerste DNK-verklaring werd gepubliceerd in september 2023 en is beschikbaar in de DNK-database. Desondanks blijft het bedrijf zelfkritisch: “We zijn ons ervan bewust dat onze DNK-verklaring en dit rapport slechts het begin vormen van een lange en uitdagende reis. In deze en volgende publicaties zullen we gedetailleerde verslagen publiceren, waarin we de huidige situatie en onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid transparant maken”, legt Stephan Engster uit. COMPO presenteert toekomstige doelen, waaronder een focus op biologische en organische producten, een verdere reductie van het transportroute door regionale inkoop en een CO2-reductieplan, waarvoor het bedrijf zich heeft geëngageerd.
Het rapport omvat naast een visuele presentatie van de afzonderlijke hoofdstukken, ook verklaringen en interviews met het management en de leidinggevenden, die het ESG-programma van COMPO begeleiden. In het interview ‘Het doel bereiken met een ervaren partner’ vertelt Gudrun Engelhardt, hoofd duurzaam management bij B.A.U.M. Consult, over de samenwerking met COMPO. Het gerenommeerde adviesbureau voor duurzaamheidsprojecten begeleidde het ESG-programma. “Deze roadmap biedt ons de noodzakelijke basis voor het nemen van verantwoordelijkheid voor medewerkers, partners en klanten en voor een groenere wereld”, besluit Stephan Engster.

Share