Ga naar de inhoud

Covid-19 houdt Green niet tegen

Van 27 tot en met 29 september 2020 wordt Flanders Expo in Gent omgetoverd tot een waar paradijs voor de groenprofessional. Dankzij een uitgebreide reeks veiligheidsmaatregelen in het kader van Covid-19 wordt Green opnieuw dé vakbeurs voor tuinaannemers, tuin- en landschapsarchitecten, overheid, studiebureaus en retailers. De groensector heeft niet stilgezeten tijdens de Coronacrisis: tuinen en parken stonden centraal in het welzijn van het grote publiek. Groene ruimte is dan ook van onschatbare waarde in deze tijden. Op 27, 28 en 29 september 2020 is het eindelijk zover en komt de sector opnieuw samen op Green in Flanders Expo in Gent. Meer dan 150 bedrijven tonen op Green in de meest veilige omstandigheden hun expertise, kwalitatieve producten, diensten en innovaties. Het aanbod varieert van levend groen, tuinhout, -machines, stadsmeubilair en speeltuigen, bestrating en beton tot meststoffen, beschermingsproducten, vijvers, zwembaden, fonteinen en professioneel tuingereedschap.

Na weken wachten kreeg de beurssector op 23 juli het fiat van de Nationale Veiligheidsraad om beurzen opnieuw op te starten vanaf 1 september mits het strikt naleven van het beursprotocol en het verplicht dragen van een mondmasker, en dit voor zover de epidemiologische omstandigheden het toelaten. De overheid ziet in dat een beurs, net zoals een shoppingcenter en een grote handelszaak, in de eerste plaats een ‘pop-upmarktplaats’ is waar handelgedreven wordt.
Omdat de veiligheid en gezondheid van exposanten, bezoekers en alle betrokken personen bij een beurs van het grootste belang is, legt Easyfairs, de organisator van Green, zichzelf strikte normen en procedures op inzake ontsmetting en hygiëne. Om het belang hiervan te onderlijnen heeft Easyfairs een partnership afgesloten met het bedrijf SGS, dat internationaal gerenommeerd is inzake veiligheid en de controle erop. Tevens zal op ieder moment het aantal aanwezigen worden gemonitord zodat de capaciteit steeds voldoet aan de richtlijnen van de lokale overheid hieromtrent.

Op deze manier zorgt de organisatie ervoor dat Green de safest place to meet wordt voor de volledige groensector. Vooraf onlineregistratie en het dragen van een mondmasker is dan ook verplicht. De traditionele nocturne van Green gaat deze editie helaas niet door en de openingsuren werden licht gewijzigd.

Praktische info Green
Datum: Van zondag 27 september tot en met dinsdag 29 september 2020.
Locatie: Flanders Expo, Gent.
Openingsuren: Op zondag en dinsdag van 9u30 tot 18u. Op maandag van 13u tot 20u.
Toegang: Enkel voor groenprofessionals. Online-voorregistratie is verplicht.
Meer info: Surf naar www.green-expo.be.

Share