Ga naar de inhoud

DIY, Pro & Garden 2024 pakt uit met ‘Innovations & Sustainability Route’

DIY, Pro & Garden vindt plaats op 26 en 27 februari 2024 in Kortrijk Xpo. Met deze nieuwe datum keert de tweejaarlijkse afspraak met de doe-het-zelfsector, tuinbranche en professionele vakhandel terug naar het voorjaar, een seizoensperiode die traditioneel gepaard gaat met belangrijke aankoopinvesteringen voor nieuwe producten en diensten in het winkelaanbod. Met meer dan 130 exposanten brengt de vakbeurs niet alleen een heel ruim productenaanbod, ze biedt ook nieuwe inzichten op recente trends en marktevoluties via korte seminarsessies en een ‘Innovations & Sustainability Route’. DIY, Pro & Garden is voortaan ook beide beursdagen open van 9u tot 18u met op maandagavond een ‘Industry Afterwork Drink’. Op maandag overlapt het event trouwens met de petcare-vakbeurs ANIDO.

130+ standhouders
Een snel veranderende wereld vol onzekerheden gaat gepaard met een snel wijzigend consumentengedrag. Ieder seizoen heeft zijn klassiekers in de winkel, aangevuld met nieuwigheden die inspelen op actuele markttrends. De meer dan 130 exposanten op de beurs brengen op één locatie een overzichtelijk producten- en dienstenaanbod uit de segmenten doe-het-zelf, tuin en een steeds ruimer professioneel aanbod. Leveranciers geven er technisch-commerciële feedback en verkoopadvies, die van cruciaal belang zijn bij de veeleisende consument. DIY, Pro & Garden telt heel wat gevestigde waarden, zoals Soudal, PGB, enzovoort, maar pakt ook uit met tal van nieuw- en terugkomers, zoals Stanley Black & Decker die er voor de eerste keer bij is. De meest recente exposantenlijst is online beschikbaar.

‘Innovations & Sustainability Route’
Nieuwigheden zijn onontbeerlijk en vormen dé traffic builders naar de winkel. Ook duurzaamheidsaspecten spelen meer en meer een belangrijk rol in de aankoopbeslissing, vooral bij jongere generaties. DIY, Pro & Garden zal dan ook een aantal ‘must-see’ innovaties van exposanten in de kijker zetten die ná 1 januari 2023 op de Belgische markt gebracht werden en die niet alleen een meerwaarde betekenen voor de eindgebruiker, maar ook relevant zijn op vlak van duurzaamheid. Deze (duurzame) innovaties zullen op de beurs uitgelicht worden via de ‘Innovations & Sustainability Route’, alsook via digitale kanalen.

Seminarsessies: inzichten op trends & marktontwikkelingen
Tendensen en evoluties, zoals veranderend consumentengedrag, de groei van e-commerce binnen de doe-het-zelfmarkt, de energietransitie, technologische evoluties in het retaillandschap, nieuwe DIY/PRO-businessmodellen,… zullen worden vertaald via korte seminars of casestudies. Deze sessies zullen waardevolle inzichten brengen en ongetwijfeld inspiratie bieden voor het winkelmodel van morgen.

Industry Afterwork Drink
DIY, Pro & Garden is en blijft ook een belangrijk netwerkplatform dat bijdraagt tot constructieve en langetermijnrelaties tussen retail & industrie. Op het einde van de eerste beursdag (of na de werkuren) is iedere professional uit onze industrie welkom op de Industry Afterwork Drink op de beursvloer van 18u tot 20u. Exposanten en bezoekers kunnen er gezellig netwerken onder collega’s, ideeën uitwisselen, business doen tussen de standen en samenwerkingsbanden versterken onder het genot van drinks & bites en animatie. De toegang tot de Industry Afterwork Drink is toegankelijk mits het dragen van de bezoekers- of exposantenbadge.

Retailmeetings
De vertrouwde retailmeetings staan opnieuw geprogrammeerd en zorgen voor een mooie mix van doe-het-zelf- en pro-retailers op de beursvloer. Voor 2024 hebben ProCoop, MenoGroup Gedimat en Bouwpunt alvast hun aanwezigheid bevestigd. De lijst zal nog worden aangevuld met extra groeperingen, meer nieuws hierover volgt in januari 2024.

Combi-bezoek met petcare-vakbeurs ANIDO
Vorige editie besloten DIY, Pro & Garden en ANIDO, de beurs voor dierenspeciaalzaken, om in dezelfde periode te organiseren, met een overlapping van een aantal uur in de namiddag. De reacties hierop waren heel positief, toen bezochten ruim 10% van de bezoekers van DIY, Pro & Garden en 15% van de ANIDO-bezoekers (vooral tuincentra en DIY-zaken met een ruim petcare-assortiment) beide beurzen. Dit jaar wordt deze aanpak verder uitgebreid en overlappen beide beurzen een volledige dag (van 9u tot 18u).

Tickets & info
Bezoek aan DIY, Pro & Garden is voorbehouden aan retailers. Meer info en gratis bezoekersregistratie vanaf december op www.diy-pro-garden.be.

Share