Ga naar de inhoud

Dr. Pol & Mijten lanceren samen innovaties voor (huis)dieren in Europa


Dr. Jan Pol, de charismatische en gevierde dierenarts en ster van National Geographics populaire tv-serie ‘The Incredible Dr. Pol’, is verheugd aan te kondigen dat hij een nieuwe, langdurige samenwerking onder licentie is aangegaan met de Belgische onderneming Mijten NV uit Bekkevoort. Deze overeenkomst houdt in dat Mijten onder het merk Dr. Pol een breed assortiment diervoeding, snacks en veevoeders gaat ontwikkelen, verdelen en verkopen in de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Noorwegen.
Ben Mijten, CEO van Mijten NV: “Het aanbod gezonde huisdierenvoeding, snacks en veevoeders van Dr. Pol van hebben een aanzienlijke groei in Noord-Amerika doorgemaakt. Mijten zal nauw samenwerken met Dr. Pol en zijn team om gezonde diervoeding te bedenken, te ontwikkelen en te verkopen met behulp van Dr. Pol’s meer dan 50 jaar veterinaire ervaring om de algemene gezondheid van (huis)dieren te ondersteunen. Dit alles tegen betaalbare prijzen voor de consument.”

Mijten en Dr. Pol zullen een uitgebreide lijn geformuleerde en nutritionele diervoedingsproducten ontwikkelen, waaronder een volledig assortiment hondenvoeding (nat en droog), hondensnacks, kattenvoeding (nat en droog), kattensnacks, functionele honden- en kattensupplementen, vogelvoeding, paardenvoeding, voeding voor konijnenvoer en knaagdieren, kattenbakvulling, knaagdierenstrooisel en ruwvoer & supplementen voor paarden en boerderijdieren. Het merk Dr. Pol zal in het najaar van 2024 in beperkte mate in Europa worden geïntroduceerd en zal met een ruimer merkaanbod worden voorgesteld op de vakbeurs Zoomark International, die van 5 t.e.m. 7 mei 2025 in Bologna wordt gehouden.

“Ik vind het geweldig om de inzichten, die ik heb opgedaan in mijn jarenlange veterinaire carrière, te gebruiken en samen te werken met geweldige bedrijven om een betaalbare, praktische lijn van unieke dierenvoeding en dito verzorgingsproducten te ontwikkelen”, benadrukt Dr. Pol. “Ik ben ervan overtuigd dat voeding de voornaamste factor is, die de gezondheid en levensduur van een (huis)dier beïnvloedt. Door met Mijten samen te werken, willen we de jarenlange wetenschap en kennis van ons Noord-Amerikaanse programma in alle voedingsmiddelen naar de EU-markt brengen, als aanvulling op de geweldige producten die Mijten al meer dan 75 jaar maakt.”
“De samenwerking met Mijten in Europa is een opwindende eerste stap en de kracht van het merk Dr. Pol zal deuren openen voor nieuwe productcategorieën”, aldus Tim Rothwell van All American Licensing & Management Group, het agentschap dat Dr. Pol ondersteunt bij de merkontwikkeling.

Share