Ga naar de inhoud

Dutch Pet Conferene 2019 een schot in de roos

De Dutch Pet Conference & Awards, het inspiratie- en netwerkevent voor de dierenbranche, beleefde op 5 november 2019 een druk bezochte en zeer geslaagde derde editie, die begon met een inhoudelijk dagprogramma op diverse congreslocaties in de Efteling. Tijdens het avondprogramma werden acht awards uitgereikt aan bedrijven en personen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de huisdierenbranche. De musicalcast van de Efteling omlijste deze avond met hoogstaande zang, dans en acrobatiek en zorgde voor internationale allure. Overdag werden veranderingen en kansen in de huisdierensector onder de loep genomen. De sector is voortdurend in beweging, veranderingen betekenen kansen voor ondernemers. Echter, waar liggen ze? De transformatie van winkel naar platform werd toegelicht door Hans ten Have van Bol.com. Hij werd opgevolgd door Leen Zevenbergen, die de toekomst van het dier binnen onze samenleving belichtte. In de middag stonden inspiratiesessies op het programma over uiteenlopende onderwerpen en werd de tweede Pet Monitor gepresenteerd, met actuele en relevante cijfers over de huisdierenbranche.

In de sprookjesachtige ambiance van de Efteling genoten de gasten van een culinaire gala-avond met topentertainment Tevens werden de Dutch Pet Awards uitgereikt. Acht winnaars betraden het podium, waar ze uit handen van de diverse juryvertegenwoordigers hun award ontvingen. Nieuw dit jaar waren de categorieën Webshop Award en Paraveterinair Award. Als eerste werd Martin Gaus in het zonnetje gezet, hij ontving de zilveren speld als waardering voor zijn loopbaan welke van grote betekenis is geweest voor de dierenbranche in Nederland. De organisatie had dochter Sacha Gaus gevraagd om de versierselen op te spelden bij haar vader, die zichtbaar gemotioneerd was door de eer die hem te beurt viel. Sacha uitte haar trots en roemde ook haar moeder Helly, die altijd de stille kracht achter Martin is geweest.
De Product Award ging naar de Hutsefluts Amishbal, een duurzaam product, dat de band tussen dier en eigenaar versterkt. De Not for Profit Award werd gewonnen door Stichting Herpetofauna. Deze stichting zet zich met weinig middelen, maar veel resultaat, in voor het welzijn van een groep dieren die weinig aandacht krijgt en waar mensen wat huivering voor zijn: reptielen en amfibieën.
Winnaar van de DSZ Award werd Chews&Nibbles. De jury had met de vier kwalitatieve genomineerden een moeilijke taak bij de beoordeling. De unieke werkwijze, duidelijke keuzes en goede bedrijfsresultaten die op relatief korte termijn gerealiseerd zijn, gaven de doorslag. Chews&Nibbles laat zien dat wanneer je de prijs ondergeschikt maakt aan je keuzes en visie, je een enorme groei kunt maken die vanuit het gehele land klanten aantrekt.
Bie Bijen Dierenartsen werd winnaar van de DAP Award. Volgens de jury onderscheidt de praktijk zich met een eigen concept, met als doel een vertrouwde en rustige omgeving te creëren voor eigenaar en huisdier. Bij de Paraveterinair Award viel de eer te beurt aan Paulien Menssen van Evidensia Dierenziekenhuis Hart van Brabant te Waalwijk. “Ondanks haar jonge leeftijd van 22 jaar is het een zeer zelfbewuste paraveterinair. We waren onder de indruk van haar rol binnen de praktijk, ze heeft oog voor de belangen van het team en de praktijk. Paulien heeft een duidelijke mening met betrekking tot klantgerichte benadering van eigenaren en denkt ook op dat gebied voor andere paraveterinairen een voorbeeld te kunnen zijn”, aldus de jury.
Voor de Talent Award pitchten drie genomineerde (ex)studenten voor de 300 aanwezige ondernemers. Met een overtuigende pitch wist oud Aeres Barneveld leerling Lonneke Haselbekke de jury te overtuigen van haar kwaliteiten.
Medpets won de eerste Webshop Award en maakte indruk op de jury door de rol van dierenartsen en paraveterinairen in het assortimentsbeleid.
De Keten Award werd dit jaar, naast DSZ-ketens, voor het eerst ook opengesteld voor veterinaire ketens, waarbij Evidensia Nederland tot winnaar werd verkozen.

Share