Ga naar de inhoud

Edupet Uitgeverij lanceert boek ‘Katten & Homeopathie’

Tags:


Op vrijdag 9 december jl. vond de feestelijke presentatie van het boek ‘Katten & Homeopathie’ plaats. Genodigden vierden samen met auteur Evelien van der Waa de lancering van het zeer leesbare boek voor katteneigenaren en dierprofessionals, dat bijdraagt aan meer begrip voor en kennis van homeopathische geneeskunde. De eeuwenoude complementaire geneeswijze is niet alleen aan mensen voorbehouden. Ook bij dieren kan homeopathie zinvol worden ingezet, mits er rekening wordt gehouden met het soort dier, zijn omgeving, aard, lichamelijke en geestelijke gezondheid en ziektegeschiedenis. Onmisbaar hierbij is een gelijkwaardige samenwerking met reguliere dierenartsen, veterinair specialisten, andere behandelaars van complementaire diergeneeskunde en dierengedragstherapeuten. Daarnaast is een realistische visie op homeopathie als geneeswijze essentieel. Het is immers geen wondertherapie,
maar kan wel extra behandelingsmogelijkheden bieden als de reguliere diergeneeskunde de zorgvraag niet voldoende kan invullen.

Dierenarts Evelien van der Waa maakte begin 2000 de bewuste keuze zich geheel te richten op de homeopathie als aanvullende geneeswijze. Meer door toeval dan door opzet behandelt ze voornamelijk katten. Ze combineert daarbij deskundigheid met een gezonde dosis nuchterheid en doortastendheid. Daarmee is niet alleen de kat geholpen, maar ook de bezorgde eigenaar. Die kan erop vertrouwen dat Evelien altijd de fysieke en mentale gesteldheid van de kat vooropzet. “Het welzijn van het dier mag nooit in het gedrang komen’” aldus Evelien van der Waa.

Share