Ga naar de inhoud

Fantail lanceert modulaire, mooie en duurzame kattenklim

Fantail, het innovatieve, 100% Belgische merk van huisdieraccessoires, presenteert de eerste modulaire, design- en duurzame kattenklim. Een klimmeubel voor katten vervult verschillende basisbehoeften en is daarom erg belangrijk voor het welzijn van huisdieren.
“Als je op zoek bent naar een nieuw huis, heb je een lijst met criteria om te beslissen of je het huis wilt kopen of niet. Een kat heeft die lijst ook. Maar voldoet je huis aan al hun criteria? Een huis moet voldoen aan hun behoefte om te rusten en te ontspannen, te observeren, te springen, te krabben en te klimmen. Dit is vooral belangrijk voor binnenkatten. De nieuwe Fantail-kattenklim is ontworpen om je te helpen aan al deze behoeften te voldoen”, legt Joline De Jaegher, kattengedragstherapeut, uit.

Helaas was het tot op vandaag erg moeilijk een meubel te vinden dat goed is voor onze planeet, er mooi uitziet én bovenal ontworpen werd met het welzijn van katten in het achterhoofd. Tot nu dus, want Fantail is die uitdaging aangegaan en dit resulteerde in een modulaire, design- en duurzame kattenklim. Deze innovatie is de perfecte samensmelting van functionaliteit, duurzaamheid en esthetiek, die een frisse wind laat waaien door de wereld van huisdieraccessoires. De nieuwe kattenklim van Fantail is verkrijgbaar in 12 configuraties in 3 kleuren. Om de consument te helpen de ideale configuratie te vinden, ontwikkelde Fantail in samenwerking met een dierengedragsdeskundidge een innovatieve online-configurator. Deze houdt rekening met de specifieke behoeften van de kat, het huis en het budget. Via een eenvoudige vragenlijst stelt de configurator de ideale configuratie voor om een gepersonaliseerde ruimte te creëren die perfect bij de kat in kwestie past.
“De ontwikkeling van onze kattenklim heeft 2 jaar tijd gevraagd”, zegt Elisa Van Hauwermeiren, Product Manager bij Fantail. “Samen met een team van ontwerpers zijn we begonnen met onderzoeken wat er allemaal al op de markt bestond, wat de ervaringen van kattenbaasjes waren en waar er ruimte voor verbetering was. Al snel merkten we dat opvallend veel kattenbaasjes geen klimmeubel hebben, omdat ze het niet mooi vinden of omdat ze te weinig ruimte hebben. Ons team van ervaren productontwerpers en onze kattenspecialist hebben stap voor stap het ideale meubel ontwikkeld.”

Duurzaamheid is vanzelfsprekend voor Fantail en zit in het DNA van het merk. De ontwerpers kiezen hun leveranciers zo lokaal mogelijk om transport te minimaliseren. Ze ontwerpen hun producten ook voor een maximale levensduur. Voorts opteren ze voor stevige, duurzame materialen en bouwen hun producten modulair op, zodat consumenten indien nodig een onderdeel kunnen vervangen zonder alles weg te hoeven gooien. Alle CO2-uitstoot die wordt gegenereerd door de productie, wordt gecompenseerd in samenwerking met GOForest. De stoffen, die in de modules worden gebruikt, zijn allemaal 100% gerecycled. Ze zijn zacht, wasbaar en gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Anti-slip aan de binnenkant en aangenaam om aan te krabben aan de buitenkant, precies zoals de kat het graag heeft. Fantail ontwikkelde ook een uniek staal en gebruikt uitsluitend massief hout dat stabiliteit en veiligheid garandeert.


Share