In 1982 werkte de Nederlandse diervoedingsdeskundige Ing. Gerrit de Weerd mee aan een onderzoek naar de kwaliteit van de toen beschikbare hondenvoeders. Het testvoer waar hij mee voor verantwoordelijk was, kreeg later de naam ‘Farm Food’. Nadat de bovenvermelde proef was afgelopen, wilden veel gebruikers graag het testvoer blijven voorschotelen aan hun hond. Op die manier kwam de drooggeperste brok toch op de markt en zag de firma Farm Food het levenslicht. Het hele gezin, bestaande uit vader Gerrit, moeder Ingrid en de zonen Maarten en Michiel, droeg in de beginjaren een steentje bij. Aanvankelijk fungeerde logeerkamer als kantoorruimte, later werd dat een bijgebouwtje en uiteindelijk een omgebouwde ligboxenstal. Gaandeweg werd het assortiment uitgebreid met onder andere kauwartikelen, puppymelk en vers vlees. Al snel ontstond de noodzaak andere locaties bij te huren. Uiteindelijk werd er gewerkt uit 3 verschillende plaatsen met een totale oppervlakte van ongeveer 4500 m2. Dat complex gegeven en het feit dat de beschikbare ruimte opnieuw te beperkt raakte, noopte Farm Food tot de bouw van een nieuw pand. Deze duurzame en energieneutraal nieuwbouw is nu klaar en bevindt zich aan de groene rand van industrieterrein ’t Lochter III in het Nederlandse Nijverdal. De verhuis naar de nieuwe locatie aan de Baruch Spinozastraat 10 in Nijverdal vindt plaats tussen woensdag 30 oktober en vrijdag 1 november 2019. Vanaf 4 november 2019 neemt Farm Food zijn intrek in het nieuwe gebouw.