Ga naar de inhoud

Ferplast neemt Hydor over

Ferplast, de Italiaanse producent van petcare-accessoires, duikt dankzij deze acquisitie de aquariumwereld in. Hydor werd in 1984 opgericht door de heer Bresolin. Het Italiaanse bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van hightechfilters, -pompen en -verwarming. Ferplast bulkt alvast van de ambitie en is van plan om de productie en de distributie van de firma nog krachtiger te herlanceren.
“We zijn erg tevreden en trots over deze nieuwe aanwinst, want Hydor staat voor een hoogwaardige kwaliteit en een vooruitstrevende technologie. Die laatste twee aspecten zorgden er trouwens voor dat we altijd heel veel respect hadden voor deze firma. De filosofie van beide ondernemingen sluit bovendien erg nauw aan bij elkaar, waarbij de nadruk ligt op innovatie en productoptimalisatie. Het wordt geen eenvoudige uitdaging, want de volledige aquariumsector moet ondersteund worden dankzij betrouwbare en technologisch geavanceerde artikelen. Daarnaast is het noodzakelijk om de consument opnieuw verliefd te doen worden op de fascinerende onderwaterwereld”, stelt Nicola Vaccari, CEO van Ferplast.

Ferplast deed voor het eerst zijn intrede in de aquaristiek in 2004 toen het een compleet gamma eigen geproduceerde glazen aquariums en technische componenten op de markt bracht. “Onze introductie in de aquaristiek was één van de eerste projecten waar ik persoonlijk voor instond sinds ik bij Ferplast aan de slag ben. Deze expansie en het brengen van innovatie in deze sector is dan ook iets waar ik erg gepassioneerd door ben”, benadrukt Nicola Vaccari,

Na de overname van Marchioro Sas eind 2020, blijft Ferplast zich dus verder uitbreiden. Ook de omzet van de onderneming kent een forse groei. Zo noteerde Ferplast in 2020 een omzetstijging van maar 12,5%. In de eerste helft van 2021 dikte het zakencijfer zelfs met 35% aan. 85% van zijn omzet realiseert Ferplast via export.

Share