Ga naar de inhoud

Ferplast S.p.A. neemt Marchioro Sas over

Eind december 2020 nam Ferplast officieel Marchioro Sas over van de Marp Srl-groep. Familiebedrijf Machioro, gevestigd in het Italiaanse Vicenza, is gespecialiseerd in de productie van tuin- en huisdierartikelen. Dankzij deze belangrijke aankoop verwerft Ferplast de apparatuur, machines en matrijzen van Machioro, die van grote waarde zijn. Dankzij deze deal kan het bedrijf immers zijn aanbod uitbreiden met nieuwe ontwerpen en nieuwe oplossingen voor de verzorging van huisdieren. Bovendien wordt Ferplast door de aankoop van deze kwaliteitsmachines en matrijzen tot één van de grootste fabrikanten van comfortartikelen voor huisdieren in Europa.

Al meer dan 50 jaar kent Ferplast een sterke groei, waardoor de focus steeds ligt op innovatie en productoptimalisatie. Met ruim 4.000 referenties, 3 productievestigingen (in Castelgomberto (Italië), Oekraïne en Slowakije) en meer dan 12 commerciële dochterondernemingen wordt de onderneming steeds competitiever op de geglobaliseerde markt. Daarnaast leidt het gebruik van gerecycled plastic en FSC-gecertificeerd hout het bedrijf naar een steeds duurzamere en kwalitatief betere productie. In 2020 realiseerde Ferplast een omzetstijging van 12% ten opzichte van het jaar ervoor. Een belangrijk deel van deze omzet wordt in het buitenland gegenereerd (85%), waarbij het digitale kanaal het snelst groeit, zowel via het eigen e-commerceplatform als via de belangrijkste internationale marktplaatsen.
“Dit is een geweldige strategische keuze voor ons bedrijf. We werken al jaren om voet aan de grond te krijgen op de grote wereldwijde markt voor huisdierverzorging en met deze overname bekleden we een toppositie onder de Europese producenten”, stelt Nicola Vaccari, CEO van Ferplast.

Share