Ga naar de inhoud

Flamingo Pet Products bekroond met B2B Webshop Award 2023

Tags:

Tijdens de uitreiking van de Belgische E-commerce Awards 2023 is Flamingo Pet Products bekroond met een prijs voor de beste B2B Webshop van België. De BeCommerce Awards by Jury belonen webshops die actief zijn in specifieke marktsegmenten, zoals B2B, export, marketplaces, en beoordeeld worden door een Jury aan de hand van het ingestuurde dossier. Na een nominatie in de top 3, naast deelnemers als About You, RAJA, VeePee, Just Russel en andere namen, mocht Flamingo Pet Products de hoofdprijs voor B2B-webshop in de wacht slepen.

Digitalisering stond al hoog op de agenda bij het bedrijf, maar door corona kwam alles nog eens in een stroomversnelling terecht. In 2021 lanceerden ze een nieuwe website met online catalogus en tips voor huisdierenbaasjes. Maar ook aan de professionele klanten is gedacht. Van dierenwinkel tot groothandel of trimsalon, klanten kunnen sinds februari 2022 naar hartenlust shoppen in een fonkelnieuwe, gebruiksvriendelijke B2B-webshop.
Deze is een verlengde van hun dienstverlening. De klanten kunnen op de webshop bijvoorbeeld terecht voor heel wat productinformatie en bestanden, zoals beelden, video’s en pdf’s die met één klik te downloaden zijn. Ook hebben ze heel wat B2B-functionaliteiten, zoals een barcodescanner en systemen om makkelijk aan data-uitwisseling te doen, zoals GS1 (waar ze zelfs pionier zijn en de fiches voor huisdieren mee bepaald hebben), Channable, EDI, … Vergeleken met andere B2B-webshops onderscheidt Flamingo zich onder andere met een schat aan productinformatie, handige B2B-features, meertalige ondersteuning en wereldwijde klantonboarding.

In de eerste helft van 2023 kende de totale webshopomzet een stijging van +62% ten opzichte van de eerste helft van 2022. Dit zorgde voor een stijging in het aandeel van de webshop in de totale omzet, van 6,14% naar 8,08%. Ook het aantal registraties op de webshop is verdubbeld in de eerste helft van 2023 tegenover 2022. Gemiddeld stijgt dit met 10% per kwartaal. De Flamingo-webshop is dus het perfecte voorbeeld van hoe je digitalisering en klantenservice kan combineren. Bovendien zijn ze bij Flamingo nog dagelijks in de weer om de functionaliteiten van de website en B2B-webshop verder uit te breiden en te verbeteren. Nieuwsgierig? Neem zelf een kijkje op www.flamingo.be.

Share