Ga naar de inhoud

Fressnapf bouwt Europese e-commercehub

Tags:

De Fressnapf Group opent in de zomer van 2025 zijn negende Europese logistieke vestiging in Nörvenich. Het nieuwe magazijn- en kantoorgebouw van Fressnapf zal een oppervlakte van bijna 72.000 m² beslaan, waarvan het grootste deel zal worden gebruikt voor ultramoderne automatiseringstechnologie. De start van de bouw staat gepland voor eind maart 2024.
“Als draaischijf voor onze Europese e-commerce activiteiten zal het nieuwe logistieke centrum het klanttraject voor onze online-klanten aanzienlijk verbeteren. Hierdoor kunnen we het aantal ‘Next Day-leveringen’ aanzienlijk verhogen en zo de klanttevredenheid verder vergroten,” schetst Christian Buschmann, Vice President Logistics Engineering & Real Estate bij de Fressnapf Group, de voordelen van het nieuwe magazijn.

Het nieuwe logistieke centrum zal 800 nieuwe banen in Nörvenich scheppen. Eind 2024 wil Fressnapf al beginnen met de aanwerving van medewerkers, aangezien er op de startdatum al tot 500 jobs moeten worden ingevuld. Christian Buschmann benadrukt het lokale engagement van het bedrijf: “Waar we ook zijn, we dragen een bijzondere verantwoordelijkheid voor de lokale omgeving en binnenkort zullen we dat ook in Nörvenich zichtbaar maken.”

Op de nieuwe locatie wordt Fressnapf een echte “banenmotor” voor de regio, aangezien er vanaf de zomer van 2025 tot 800 nieuwe banen in de logistiek in Nörvenich worden gecreëerd. Fressnapf zal daarom al eind 2024 beginnen met het werven van medewerkers, aangezien er op de startdatum al tot 500 posities moeten worden ingevuld.

Christian Buschmann kijkt nu al uit naar sollicitanten uit de regio en benadrukt de betrokkenheid van het bedrijf bij de lokale omgeving: “Waar we ook zijn, we dragen een speciale verantwoordelijkheid voor onze omgeving en zullen binnenkort een zichtbare verbintenis aangaan in Nörvenich. Omdat we geloven dat mensen het verschil maken in succesvolle bedrijven. Daarom willen we onze nieuwe collega’s inspireren met geweldige voordelen en boeiende banen in onze nieuwe logistieke vestiging.

Net als bij de logistieke vestiging in Neuruppin, die in augustus 2023 werd geopend, zet Fressnapf ook hier sterk in op duurzaamheid.
“Zo wordt een grootschalig fotovoltaïsch systeem op het dak van het nieuwe magazijn geïnstalleerd. Bovendien wordt het regenwater via een groendak opgevangen. Verder zullen de hallen uitsluitend met de modernste warmtepomptechnologie worden verwarmd. E-mobiliteit in de regio zal ook verder worden uitgebreid met oplaadpunten voor auto’s en fietsen”, besluit Christian Buschmann.

Share