Ga naar de inhoud

Fressnapf Group heeft sterk jaar achter de rug

Tags:

Met een omzetstijging van meer dan een half miljard euro overtrof Fressnapf Group, waartoe ook de Belgische keten Maxi Zoo behoort, duidelijk haar verwachtingen in 2021. De totale jaaromzet kwam neer op 3,17 miljard euro, wat een absolute groei van bijna 20 procent betekent in vergelijk met het jaar voordien. Het is meteen de grootste groei in de geschiedenis van het bedrijf. in Duitsland realiseerde de onderneming een jaaromzet van 1,8 miljard euro, goed voor een toename van 15,4% of een kwart miljard euro. Ook internationaal ging het Fressnapf Groep voor de wind en bedroeg de omzet bijna 1,4 milard euro, wat een omzetstijging van meer dan 26% of 283 miljoen euro inhoudt.
“We ontwikkelen ons duidelijk positief en winnen nog steeds marktaandeel in alle kanalen en landen. Ik wil onze vele (nieuwe) klanten bedanken die ons trouw zijn gebleven ondanks de pandemie en ook onze medewerkers voor hun tomeloze inzet”, aldus eigenaar Torsten Toeller.

Om de stijgende evolutie verder te zetten wil het bedrijf inzetten op verdere overnames, participaties en samenwerkingsverbanden. Na de overname van de PetWorld-shops en van de Equipet-winkels in Denemarken wordt binnenkort de anti-trustbeslissing over de fusie met de Arcaplanet-groep in Italië verwacht. Daarnaast jaar zullen de eerste winkels in Roemenië worden geopend. In de komende drie jaar plant de groep ook de opening van meer dan 400 nieuwe vestigingen in Europa. Tevens bereiden we onze logistieke infrastructuur voor op de toekomst voor met nieuwe magazijnlocaties in Polen, Frankrijk en Oostenrijk.

Share