Ga naar de inhoud

Fressnapf meldt overname Nederlandse petcareretailer Jumper

Fressnapf, de Europees marktleider in huisdierenbenodigdheden en in ons land actief onder de noemer Maxi Zoo, zet haar expansie voort met de overname van het Nederlandse Jumper Groep. Door deze deal is Fressnapf – Maxi Zoo ondertussen in 14 Europese landen operationeel met meer dan 2.000 winkels. De acquisitie van de op één grootste petcareretailer in Nederland gebeurt met terugwerkende kracht sinds 1 januari 2023 . Fressnapf nam in 2001 al een participatie in Jumper, maar deed die later weer van de hand.
“De overname van Jumper Groep is strategisch belangrijk voor Fressnapf. Jumper heeft geweldige medewerkers en winkels door gans Nederland. Deze transactie geeft ons toegang tot een sterk ontwikkelde en groeiende huisdierenmarkt met een volume van 1,7 miljard euro. We zijn overtuigd dat onze omnichannel ecosysteemstrategie ook in Nederland zal werken”, stelt Fressnapf-eigenaar Torsten Toeller.

Momenteel telt Jumper 47 eigen winkels, 3 franchisewinkels en 19 shop-in-shops.
“We zijn erg trots op de manier waarop Jumper uitgegroeid is tot een succesvol bedrijf. De visie en kernwaarden van de Fressnapf Group passen perfect bij ons. Jumper heeft nu samen met Fressnapf de kans haar grote ambities waar te maken in een groeiende Nederlandse markt”, duidt Kees Vierhouten, voormalig eigenaar van Jumper.

Share