Ga naar de inhoud

Geen Interzoo meer in 2020

Zoals u al eerder op onze website kon lezen, werd er onlangs beslist om de komende editie van Interzoo, die normaal van 19 tot en met 22 mei 2020 in Neurenberg (Duitsland) zou plaatsvinden, uit te stellen naar een latere datum. Organisator WZF (Wirtschaftsgemeinschaft Zoologischer Fachbetriebe GmbH) en NürnbergMesse maken nu bekend dat gezien de uitzonderlijke omstandigheden die de Covid-19 pandemie met zich meebrengt ’s werelds belangrijkste vakbeurs voor de petcarebranche szal worden verplaatsen naar na 2020. Deze beslissing wordt genomen na intens overleg tussen beide partijen, alsook na gesprekken met verantwoordelijken uit de sector. Een event dit jaar nog organiseren blijkt immers onmogelijk en daarom wordt er gekeken voor een nieuw tijdstip na 2020. 
“Op Interzoo zijn alle vooraanstaande ondernemingen uit de petcare-industrie van over de ganse wereld aanwezig. Gezien de huidige situatie, waaraan onder meer gezondheidsrisico’s, reisbeperkingen, verschillende verboden op verplaatsingen, een grootschalige economische impact en tal van andere gevolgen verbonden zijn, beschouwen we het als onmogelijk om in 2020 nog een event te organiseren dat aan de verwachtingen zal voldoen die de petindustrie van dergelijke voorstaande vakbeurs heeft”, benadrukt Norbert Holthenrich, Voorzitter van de Duitse federatie voor petcarehandel en -industrie ZZF, dat eresponsor is van Interzoo. “Momenteel bevinden het merendeel van de petcareleveranciers zich in crisismodus, wat hen niet toelaat om de presentatie van nieuwe producten en diensten op een vakbeurs voor te bereiden of in te plannen.”

WZF gaat dan ook minitieus op zoek naar de best mogelijke datum voor de uitgestelde 2020-editie.
“Onze voornaamste doelstelling is een oplossing te vinden die beantwoordt aan de behoeftes van zowel de exposanten als de bezoekers”, geeft Dr. Rowena Arzt, Directeur Exhibitions bij WZF, aan. “De status van Interzoo als ’s werelds voornaamste vakbeurs voor huisdierbenodigdheden hangt immers in grote mate af van de inzet van de exposanten, hun doordachte voorbereiding en hun aantrekkelijke presentatie op de beursvloer, net als van de ideale mix van professionele bezoekers.”

Share