Ga naar de inhoud

General Mills neemt Edgard & Cooper over

General Mills kondigde eind april jl. aan dat het de overname heeft afgerond van Edgard & Cooper, een van Europa’s toonaangevende onafhankelijke premiummerken van honden- en kattenvoeding. Met deze transactie zet de Amerikaanse onderneming, die in zijn portfolio o.a. de bekende merken Cheerios, Häagen-Dazs en Yoplait zitten heeft, zijn groeistrategie verder.
“We zijn verheugd het Edgard & Cooper-team te mogen verwelkomen in de General Mills-familie. We kijken ernaar uit om samen te werken, zodat wij hen kunnen ondersteunen in hun missie om een revolutie teweeg te brengen in het premiumsegment van honden- en kattenvoeding”, aldus Jon Nudi, Group President, Pet, International & North America Foodservice bij General Mills.

Het Belgische Edgard & Cooper, opgericht in 2016, is producent van premium droogvoer, natvoer en snacks voor honden en katten. Vorig jaar verkocht de firma voor meer dan € 100 miljoen aan huisdierenvoeding in 13 markten. Edgard & Cooper, met hoofdkantoor in Kortrijk, zal een aparte bedrijfseenheid vormen, waarbij de financiële resultaten worden geconsolideerd in het internationale segment van General Mills. De leiding van Edgard & Cooper blijft in handen van de drie oprichters, namelijk Koen Bostoen, Louis Chalabi en Jürgen Degrande.
“We zijn enthousiast om ons bij Team General Mills te voegen en door te gaan met waar Edgard & Cooper voor staat: beter honden- en kattenvoer maken met echte ingrediënten, waar huisdieren dol op zijn en waar de eigenaren van huisdieren zich goed bij voelen. Door de natuurlijke positionering en commerciële capaciteiten van ons merk te combineren met de marketing- en supply chainexpertise van General Mills zijn we klaar om de groei van Edgard & Cooper te versnellen”, luidt het bij de West-Vlaamse onderneming.

Share