Ga naar de inhoud

Hortibreed valt tweemaal in de prijzen op sierteeltvakbeurs IPM

Tags:

De ‘rhododendron simsii Hortinno® Magisnow Winter Beauty®’ van Hortibreed uit Lochristi, mocht twee prijzen in ontvangst nemen op de internationale sierteeltvakbeurs IPM in Essen: na het winnen van de ‘IPM Novelty 2020’-award in de categorie ‘Bloeiende kamerplant’, werd het product door het publiek tevens verkozen tot de meest populaire nieuwigheid.
“Dit jaar viert Hortibreed zijn 20ste verjaardag. Een mooier verjaardagscadeau hadden we ons niet kunnen voorstellen”, getuigt algemeen directeur van Hortibreed Stefan Laridon. Hij ziet de prijs als een deugddoende waardering voor de tien jaar intensieve veredeling die aan deze nieuwigheid voorafging. De kamerplant springt in het oog door zijn unieke vorm die doet denken aan een mini-kerstboom. Ze bloeit van half december tot februari en krijgt de groene en witte knopballen, die later veranderen in witte spinnenbloesems, die doen denken aan kerstboomballen. De planthoogte in pot bedraagt 35cm.
“Na de succesvolle IPM breekt de vraag naar de Hortinno® Magisnow Winter Beauty® alle records.  De ‘Collectie 2020’ is zo goed als uitverkocht. Wie volgende eindejaar periode gegarandeerd wil uitpakken met deze noviteit, kan best bestellingen plaatsen voor juni 2020, zodat de noviteit in voldoende hoeveelheden beschikbaar zal zijn voor Kerstmis 2021”, aldus Stefan Laridon.

Share