Ga naar de inhoud

Inspired Pet Nutrition verwelkomt Pet Food UK

Het Britse Inspired Pet Nutrition, producent van petvoeding en -snacks laat weten dat het zijn sectorgenoot Pet Food UK overneemt. Laatstgenoemde firma werd in 2009 opgestart en telt de merken Barking Heads, Meowing Heads, Bailey Bites en AATU in zijn portfolio.
“De belangstelling voor Pet Food UK bewijst de aantrekkingskracht van deze merken en de kwaliteit van de producten. We zijn verheugd dat Pet Food UK zich aansluit bij Inspired Pet Nutrition, dat onder meer inzet op een hoge productkwaliteit, innovatie en duurzaamheid, waarden die we met elkaar delen. We zijn dan ook overtuigd dat (de merken van) Pet Food UK zullen blijven groeien onder de nieuwe eigenaar”, onderstreept Rory Gibbs, directeur van Piper Investment, de vorige eigenaar van Pet Food UK.

Met deze acquisitie wil Inspired Pet Nutrition zijn schaalgrootte versterken en zijn internationale bereik uitbreiden.
“We zijn zeer verheugd met deze overname: Pet Food UK is immers erg complementair met onze activiteiten en waarden. Tevens kunnen we nu een unieke portfolio aanbieden. We zijn onder de indruk van de sterke groei die het bedrijf de afgelopen jaar kende en we willen die ontwikkeling in de toekomst ondersteunen”, stelt James Lawson, CEO van Inspired Pet Nutrition, dat de merken Wagg en Harrington’s produceert en sinds december 2020 in handen is van CapVest Partners.

Share