Ga naar de inhoud

Interzoo 2020 uitgesteld naar een latere datum

Door de snelle verspreiding van het Coronavirus in Duitsland en de rest van Europa ziet organisator Wirtschaftsgemeinschaft Zoologischer Fachbetriebe GmbH (WZF) zich genoodzaakt om Interzoo 2020 naar een latere datum te verschuiven. Wanneer dit precies zal zijn, is momenteel nog niet duidelijk. Op 11 maart 2020 riep de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de verspreiding van het Coronavirus (SARS-CoV-2) uit tot een pandemie. In elk van de 16 Duitse deelstaten werden besmettingen vastgesteld. Vervolgens raadde het Duitse Ministerie van Volksgezondheid aan om elk belangrijk evenement met meer dan 1.000 deelnemers af te gelasten. Op 12 maart 2020 adviseerde de Duitse Bondskanselier Merkel de bevolking om niet langer deel te nemen aan events, ook al telden die minder dan 1.000 deelnemers. Onder de gegeven omstandigheden acht men de kans bijzonder groot dat de betrokken ministeries en gezondheidsorganisaties ook evenementen met meer 1.000 participanten, die in mei 2020 gepland staan, zullen verbieden. Gezien de situatie kunnen zowel de WZF als NürbergMesse onvoldoende garanties bieden om de gezondheid van alle deelnemers aan Interzoo te verzekeren. Daarom werd besloten om Interzoo, dat oorspronkelijk van 19 tot en met 22 mei 2020 zou plaatsvinden, naar een latere datum te verplaatsen.
“Onze beslissing is gebaseerd op de aanbeveling van het WHO en het risicoprogramma ‘General Principles of Risk Assessment and Recommended Procedures for Major Events’ van het Duitse Robert Koch Instituut. De organisatie van Interzoo in mei was jammer genoeg onmogelijk”, verduidelijkt  Alexandra Facklamm, Managing Director van WZF. 
“Tot voor kort wees alles erop dat we opnieuw afstevenden op een erg succesvolle beurseditie in mei 2020. Zowel de bezoekers als de exposanten van Interzoo verwachten van ’s werelds belangrijkste vakbeurs voor de petcarebranche dat ze heel wat internationale businesscontacten en uitstekende zakelijke opportuniteiten oplevert. We konden deze beloftes echter niet garanderen, zeker gezien de vele reis- en vliegrestricties die momenteel van kracht zijn”, benadrukt Rowena Arzt, Directeur Exhibitions bij WZF.
“Het uitstellen van Interzoo is geen evidente, maar wel een noodzakelijke beslissing. Een andere oplossing zagen we niet. We hopen dat iedereen begrijpt dat de enige verstandige optie was die we konden nemen”, vult Norbert Holthenrich, Voorzitter van ZZF (de Duitse federatie van de petcare-industrie).
In overleg met NürnbergMesse kijkt WZF uit naar een nieuwe datum voor het event. Pet&Garden Pro houdt u hieromtrent uiteraard op de hoogte. 

Share