Ga naar de inhoud

Interzoo 2024 heeft meer dan alleen maar een productaanbod te bieden

Interzoo, dat van 7 t.e.m 10 mei in het Duitse Neurenberg wordt gehouden, blijft een unieke bron van inspiratie voor de internationale huisdierenindustrie door een beknopt overzicht te bieden van de markt, de trends en de innovaties, dit niet alleen op de beursvloer, maar ook in het veelzijdige randprogramma. Tijdens de editie 2024 van ’s werelds meest toonaangevende vakbeurs voor de huisdierenbranche biedt het randprogramma inzicht in actuele thema’s in de branche en in de ontwikkelingen op specifieke markten. Dit gebeurt aan de hand van korte conferenties, special shows en demonstraties over actuele onderwerpen en ontwikkelingen binnen de huisdierenbranche. Eén dag voor de opening van de vakbeurs vormt Petfood Forum Europe de start voor een week vol interessante evenementen over belangrijke onderwerpen binnen de wereldwijde benodigdhedenindustrie voor huisdieren. Deze conferentie, die voor de tweede keer door WATT Global Media in samenwerking met Interzoo wordt georganiseerd, vindt plaats op maandag 6 mei 2024. De focus ligt op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van honden- en kattenvoeding, evenals technologische innovaties op het vlak van productie en verpakkingen. De registratie voor het Petfood Forum Europe gebeurt via de website van organisator WATT Global Media. Het ticket voor de conferentie omvat ook toegang tot Interzoo 2024 tijdens de 4 beursdagen.

Op dinsdag 7 mei 2024, de eerste officiële beursdag, staat duurzaamheid centraal in het randprogramma. Op die dag worden tijdens de Interzoo Sustainability Session de resultaten van de Interzoo Sustainability Study 2024 voorgesteld. Aan de hand van recente gegevens zullen experts de huidige ontwikkelingen en uitdagingen omtrent het thema duurzaamheid in de petcare-industrie toelichten en manieren laten zien om duurzame ontwikkeling te bevorderen. Best practice-voorbeelden zullen als illustratie dienen en de basis vormen voor diepgaande discussies.
De Interzoo Country Sessions belichten en bespreken de meest opwindende en belangrijke ontwikkelingen in verschillende geografische petcaremarkten. Op Interzoo 2024 presenteren industrie-experts marktgegevens, trends en importregels voor landen en regio’s, zoals Brazilië, Europa, Zuidoost-Azië en de VS in korte lezingen. Na de presentaties is er tijd voor vragen en om te netwerken. Deelname aan de Sustainability- en de Country-sessies is gratis voor bezoekers van Interzoo. De presentaties worden gehouden in het Engels. Alle sessies vinden plaats in NCC East, zaal St. Petersburg.

Naast deze sessies omvat het randprogramma nog tal van interessante presentaties en netwerkmogelijkheden voor de huisdierenbranche. De stand van Interzoo’s ere-sponsor ZZF, bijvoorbeeld, zal meerdere presentaties bieden, waaronder trimdemonstraties. In hal 3 is de Fresh Ideas Stage terug tevinden: op dit speciaal platform presenteren start-ups en innovators nieuwe zakelijke ideeën en producten voor de petcarebranche. Hier ligt de nadruk op 4 thema’s, namelijk voeding, accessoires, technologie en duurzaamheid. Op het podium van de Fresh Ideas Area zullen gedurende de 4beursdagen een 30-tal presentaties plaatsvinden. Daarnaast bieden het internationale Start-up Paviljoen en het Young Innovators Paviljoen, die in totaal ruim 50 bedrijven herbergen, een kijk op de toekomst van de industrie. Een blikvanger aan de Entrance Mitte is de Product Showcase, waar de innovatieve producten en diensten worden getoond. Op Interzoo zijn er ook heel wat mogelijkheden om te netwerken, onder meer op de officiële Interzoo Party op 9 mei. Tot slot vindt op vrijdag 10 mei 2024, de laatste dag van de beurs, de Fresh Ideas Contest plaats op het Fresh Ideas Stage in hal 3. Daar worden innovatieve productideeën en diensten bekroond met een award.

Share