Ga naar de inhoud

Interzoo gaat digitaal in 2021, Zoomark International krijgt fysieke editie in november 2021

Omwille van de Covid-19 pandemie en de belangen van de exposanten binnen de petcareindustrie hebben Interzoo-organisator WZF (Wirtschaftsgemeinschaft Zoologischer Fachbetriebe GmbH) en BolognaFiere, organisator van Zoomark International, besloten om hun beurskalender voor 2021 en 2022 te wijzigen. Concreet betekent dit dat Interzoo van 1 tot en met 4 juni 2021 als een puur online-event zal worden gehouden. Op zijn beurt verwelkomt Zoomark International in november 2021 de petcareindustrie in Bologna. In mei 2022 keert Interzoo dan terug als een fysieke vakbeurs die zoals gewoonlijk in het Duitse Neurenberg zal plaatsvinden. 

Vakbeurzen vormen een essentiële marketing- en communicatietool voor de globale industrie van huisdierbenodigdheden. Veel bedrijven stonden dan ook te popelen om hun (nieuwste) producten en diensten voor te stellen tijdens de aankomende internationale vakbeurzen. Op die manier konden deze ondernemingen niet alleen hun business boosten, maar tevens face-to-facegesprekken met hun klanten voeren, iets wat uiterst belangrijk is in deze crisistijd. Door de aanhoudende reisrestricties en de onzekere situatie die de Coronapandemie met zich meebrengt, besloten WZF en BolognaFiere in gezamenlijk overleg om hun respectievelijke vakbeurzen te herplannen. .

Hierdoor vindt Zoomark International plaats van 10 tot en 12 november 2021 in het Italiaanse Bologna, terwijl Interzoo van 24 tot en met 27 mei 2022 in Neurenberg (Duitsland) wordt gehouden. Om de exposanten toch de mogelijkheid te bieden om met hun wereldwijde cliënteel in contact te komen en nieuwe business te creëren, ontwikkelde WZF een digitaal concept voor Interzoo, dat van 1 tot en met 4 juni 2021 plaatsgrijpt. Op die manier wordt de originele beursplanning van beide events terug overgenomen, waardoor Zoomark International in de oneven en Interzoo in de even jaren wordt georganiseerd. 

BolognaFiere en WZF zijn overtuigd dat het digitale event en de verplaatsing van de beursdata de beste oplossing vormen om de petcareindustrie tijdens deze coronacrisis te ondersteunen. Beide beursorganisatoren plannen trouwens nog gemeenschappelijke activiteiten. Meer nieuws hieromtrent volgt tijdens het eerste kwartaal van 2021. 

Share