Ga naar de inhoud

Interzoo pakt uit met leuke aanbiedingen voor start-ups

Tags:

Op Interzoo 2024 kunnen start-ups en innovators uit de huisdierenbranche profiteren van speciale voorwaarden in de Start-up Area. De Fresh Ideas Stage wordt het bruisende middelpunt van de start-uphal 3 en combineert productpresentaties, panels en de Fresh Ideas Contest. Interzoo, dat van 7 tot 10 mei 2024 plaatsvindt in Neurenberg, vormt het belangrijkste verkoop- en communicatieplatform voor de internationale huisdierenbranche. Jonge bedrijven en innovatieve ideeën zijn een belangrijke drijfveer voor de industrie. Daarom biedt deze toonaangevende internationale vakbeurs er speciale aandacht aan. “Nieuwe oplossingen op het gebied van technologie, duurzaamheid, design en voeding spelen ook een essentiële rol in de huisdierenindustrie. Daarom zijn we verheugd om start-ups en innovators te ondersteunen in hun deelname aan Interzoo met zowel aantrekkelijke aanbiedingen voor beursstands als extra presentatiemogelijkheden op de Fresh Ideas Stage”, zegt Dr Rowena Arzt, Head Exhibitions Interzoo-organisator WZF.

De Fresh Ideas Stage op Interzoo 2024 biedt nieuwe zakelijke ideeën in de huisdierensector een specifiek platform. Op alle beursdagen kunnen bedrijven trendsettende onderwerpen en producten uit de branche voorstellen in presentaties. In navolging van het succes van vorig jaar, zal de Fresh Ideas Contest opnieuw plaatsvinden op de beursvrijdag, waar innovatieve productideeën en diensten zullen meedingen naar een prijs. De start-ups die vorige keer de eerste editie van deze competitie wonnen, zijn momenteel hun deelname aan Interzoo 2024 al aan het voorbereiden. Wedstrijdwinnaar Prombyx, gespecialiseerd in de recycling van bijproducten van de zijdeproductie, zal deelnemen met een individuele stand in start-uphal 3. Ook runner-up The Sustainable People, bekroond voor innovaties rond biologisch afbreekbare hondenpoepzakjes, vergroot zijn standruimte met 25 procent.
“Hal 3 wordt het centrum van de start-up activiteiten op Interzoo 2024: naast de stand van de Duitse en internationale start-upcommunity en veel jonge bedrijven als individuele exposanten, vormt de Fresh Ideas Stage het middelpunt van de start-upactiviteiten en tevens een hoogtepunt op Interzoo,” zegt Dr. Arzt.

Via het financieringsprogramma “Young Innovators” van het Duitse ministerie van Economische Zaken en Klimaatactie kunnen 25 bedrijfsoprichters en jonge ondernemers uit Duitsland profiteren van financiële en organisatorische ondersteuning op de komende Interzoo wanneer ze exposeren op de gemeenschapsstand ‘Young Innovators’. Om ook nieuwkomers met hoofdkantoren buiten Duitsland te ondersteunen, biedt Interzoo een aantrekkelijk servicepakket als onderdeel van de International Start-up Area. Dit omvat een speciaal ontworpen presentatieruimte op de communitystand in hal 3 en specifieke marketingdiensten waarmee ook kleinere bedrijven hun communicatiebereik kunnen vergroten. Op de laatste editie van Interzoo maakten 31 bedrijven uit 15 landen gebruik van dit aanbod.

Share