Ga naar de inhoud

Investeringsfonds Vendis Capital participeert in ECOstyle

Tags:

Investeringsfonds Vendis Capital, gespecialiseerd in Europese consumentenmerken, neemt een meerderheidsparticipatie in ECOstyle. Laatstgenoemde onderneming, met hoofdzetel in het Nederlandse Oosterwolde, produceert en verhandelt ecologisch verantwoorde producten voor in de tuin en en huisdierenvoeding. ECOstyle werd opgericht met dezelfde ecologische visie die vandaag nog steeds de leidraad vormt binnen de onderneming: het aanbieden van hoogwaardige en effectieve natuurlijke producten als alternatief voor de producten op basis van chemicaliën. Het bedrijf telt ondertussen ook vestiging in België, Oostenrijk en Denemarken. Vendis Capital investeert samen met de huidige CEO Janine De Vries-Zwart, die een minderheidsbelang behoudt en de overstap maakt naar een adviserende rol in de Raad van Commissarissen. Martine Olijslagers-Kuip zal toetreden als de nieuwe CEO, als aanvulling op het huidige managementteam bestaande uit CFO Jehannes Santema en CCO Henny Atsma.

Jeanine de Vries-Zwart is trots op de ontwikkeling die het bedrijf heeft doorgemaakt gedurende meer dan 50 jaar in eigendom van de familie en verwelkomt Vendis Capital als de nieuwe eigenaar: “Op basis van onze gesprekken met Vendis in de afgelopen maanden hebben we er alle vertrouwen in dat we de juiste nieuwe eigenaar voor ECOstyle hebben gevonden, die de volgende groeifase kan ondersteunen en tegelijkertijd de ecologische positionering van het bedrijf, die al drie generaties lang de kern van ons DNA vormt, omarmt en versterkt. We heten ook Martine van harte welkom en zijn ervan overtuigd dat ze vanuit haar vroegere functies bij Nestlé de juiste ervaring meebrengt op het gebied van marketing, verkoop en duurzaamheid.”

Vincent Braams, Partner bij Vendis Capital: “We zijn erg blij om ECOstyle toe te voegen aan ons portfolio van consumentenmerken. Het is een toonaangevend en authentiek ECO-merk dat inspeelt op de toenemende vraag van de consument naar natuurlijke en duurzame producten in zijn segmenten. We danken de familie Zwart voor hun vertrouwen en zijn verheugd om samen met Jeanine en het managementteam de toekomstige ontwikkeling van ECOstyle te ondersteunen.”

Share