Ga naar de inhoud

JBL wordt voortaan geleid door de derde generatie

Tags:

Toen Joachim Böhme in 1960 JBL, gespecialiseerd in aquaristiek, terrarium en vijver, oprichtte, kon hij alleen maar hopen dat zijn bedrijf in het bezit van de familie zou blijven. Toen in 1991 zijn zoon Roland Böhme de dagelijkse leiding van de firma overnam, was de tweede generatie een feit. Nu 30 jaar later komt met Stella Kaltenmeier-Böhme de derde generatie aan het roer. Roland Böhme zal zijn dochter wel bijstaan als Strategic Managing Director. 

Stella Kaltenmeier-Böhme voltooide haar master ‘Internationaal bedrijfsmanagement MKB’ en werkte vervolgens gedurende vier jaar in een middelgrote onderneming in Heidelberg. Bij JBL liep ze stage op bijna alle afdelingen. Eén van de belangrijkste ervaringen deed ze op tijdens haar zes maanden in de JBL-buitendienst, waarbij ze kennismaakte met het retaillandschap van de huisdierenbranche. In 2016 leerde ze tijdens de JBL-expeditie naar Venezuela voor het eerst over aquaristiek onderzoek in het regenwoud. Ze kijkt ernaar uit haar kennis uit te breiden tijdens de komende expeditie naar Colombia in 2022.

Verder staat de vedere digitalisering van de ondernemingbovenaan haar to do-lijstje. Ze is vooral onder de indruk van het lage personeelsverloop bij JBL. Veel medewerkers kent ze al sinds haar jeugd en ze ziet nu hoe zij zich bij JBL ontwikkeld hebben. Ook haar beide broers zijn als aandeelhouders deel van de firma geworden. Het hele JBL-team is erg blij dat JBL in familiebezit blijft.

Share