Ga naar de inhoud

Johnson Petfoods neemt Lex & Max over

In 2005 besloten Moni en Ed de Bever een duik in het diepe te nemen. Met de overname van een groothandel in woningtextiel werd hun eerste ondernemersavontuur een feit, een spannende stap na 30 jaar in loondienst! Al snel stond de volgende uitdaging weer voor de deur. Kort na de overname ontwikkelden ze een complete lijn met honden- en kattenkussens, die in 2006 op de Dibevo-Vakbeurs werd geïntroduceerd. Na alle overweldigende reacties besloten Moni en Ed er een hoogwaardig, maar betaalbaar merk van te maken. Kort erna ontstond er een brainstormsessie waar de ideeën over de tafel vlogen. Zo moesten de kussens en manden naadloos aansluiten op het interieur van de consument. Bovendien waren (en zijn) Moni en Ed van mening dat ieder dier een koninklijke behandeling verdient. Met de prachtige manden en kussens van Lex & Max wordt elke hond en kat dan ook onthaald als een échte vorst.

Bij een koninklijk product hoort een koninklijke naam. Het idee begon met de naam ‘Max’, destijds een populaire hondennaam. Om er een vorstelijk randje aan te geven, besloten ze een referentie te maken naar het geliefde Nederlandse koningspaar aLEXander & MAXima. Dit maakte het oranjegevoel helemaal af! Dit is in een notendop de ontstaansgeschiedenis van het merk Lex&Max. Inmiddels is het uitgegroeid tot een toonaangevend honden- en kattenkussenmerk op de Europese markt. Het bedrijf onderscheidt zich niet alleen op het gebied van kwaliteit, trend, kleur en variatie, maar óók door de betaalbare prijs. Dankzij het brede assortiment gaat Lex&Max ook nog eens mee met alle seizoensferen.

Ondanks het grote succes is de tijd voor Moni en Ed aangebroken om van hun welverdiende pensioen te genieten, een moeilijke beslissing die heel wat voeten in aarde had. Na niet al te lange tijd vonden ze een partij waar ze — dankzij de kennis en ervaring — hun innovatieve bedrijf aan durven toe te vertrouwen: Johnson Petfoods. Voor beide partijen een spannende, maar vooral erg leuke stap! Johnson Petfoods heeft er eveneens een mooie ondernemersreis op zitten. Na jaren in vaste dienst te zijn geweest, besloot John Sars in 2010 om het roer om te gooien. Vanaf de zolderkamer maakte hij met Profine zijn debuut als distribiteur van diervoeding. In 2018 kreeg John versterking van zijn zoon Jeroen Sars. Deze mooie samenwerking leidde ertoe dat Jeroen in 2022 mede-eigenaar van het bedrijf werd. Onder de naam Johnson Petfoods groeide de eenmanszaak uit tot een middelgroot bedrijf met inmiddels 27 medewerkers. Deze groei werd in 2019 bekroond met een verhuizing naar een groter pand. Met 8 merken in de schappen is Johnson Petfoods inmiddels een bekende naam in de wereld van kwalitatieve honden- en kattenvoeding.

Waar het avontuur in 2010 met Profine begon, is het einde nog lang niet in zicht. Integendeel! Met de bedrijfsovername van Lex&Max boort Johnson Petfoods een nieuwe markt aan; een uitdaging die ze maar ál te graag aan gaan! John en Jeroen zijn ervan van overtuigd dat de luxueuze producten van Lex&Max een prachtige aanvulling zijn op hun huidige assortiment. Met trots treedt Johnson Petfoods dan ook graag in de voetsporen van Lex&Max. Uiteraard hanteren ze hierbij dezelfde visie en kwaliteit.

Share