Meteen naar de inhoud

Kärcher richt zich op accutechnologie

Tags:

Kärcher presenteert zijn nieuwe ‘Kärcher Battery Universe’ met meer dan 40 apparaten: van gereedschap voor tuin- en groenonderhoud tot gereedschap voor reiniging van bouwplaatsen en van heggenscharen tot nat-/droogzuigers voor hobbytuiniers en professionele gebruikers. Zowel de compacte accu’s van het 18-voltplatform als de krachtige accu’s van het 36-voltplatform zijn verkrijgbaar met verschillende capaciteiten, zodat een breed toepassingsgebied bestreken wordt.
“Met de Kärcher Battery Universe zetten wij wederom een mijlpaal in onze branche. We bieden onze klanten hiermee een uitstekende technologie waarin onze meer dan 30 jaar lange ervaring en deskundigheid op het gebied van accu’s geïntegreerd is”, aldus Hartmut Jenner, CEO van Alfred Kärcher SE & Co. KG. “En dit is nog maar het begin. Voor het einde van 2020 zullen we nog eens meer dan 20 nieuwe accuproducten op de markt brengen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat huishoudens binnenkort alleen nog maar reinigingsapparaten gebruiken die onafhankelijk van het stroomnet werken.”

Een unique sellingpoint van de Kärcher-platformaccu’s is het lcd-scherm met ‘Real Time Technology’, dat naast de resterende accucapaciteit ook de resterende loop- en laadtijd in minuten aangeeft. Door de krachtige, voor thuisgebruik unieke bescherming tegen waterstralen hoeft men tijdens reinigingsklussen niet op watergevoelige componenten te letten (klasse IPX5). De accu’s zijn daarnaast beschermd tegen stof. De accubehuizing is gemaakt van robuuste kunststof en daardoor uiterst stootvast. Dankzij het efficiënte temperatuurbeheer leveren de accu’s ook bij intensief gebruik een uitstekend vermogen. Hierbij beschermt de slimme celmonitoring tegen overbelasting, oververhitting en diepontlading. Als een apparaat langere tijd niet gebruikt wordt, zorgt de procesgestuurde, automatische opslagmodus van de Battery Power-accu’s voor een lange levensduur van de cellen.

Share