Ga naar de inhoud

Klaar voor spoga+gafa 2022?

Binnen ruim een maand schiet spoga+gafa 2022 uit de startblokken. Van zondag 19 tot en met dinsdag 21 juni 2022 zal KölnMesse in het teken van gardenlifestyle staan. Het belooft nu al een sterke editie van deze internationale vakbeurs te worden met een nieuwe datum, nieuwe thema’s, nieuwe merken, een nieuw digitaal productplatform, exposanten en bezoekers uit de hele wereld en het centrale thema ‘Duurzame tuinen’. Met tien goedgevulde hallen en circa 1.000 exposanten uit 60 landen is KölnMesse klaar om de professionele bezoekers uit de garden lifestyle-branche te ontvangen. Het nieuwe digitale product-, netwerk- en matchmakingplatform van spoga+gafa is trouwens al online. De bezoekers en exposanten van spoga+gafa kunnen deze tool aanwenden om zich digitaal voor te bereiden op de komende fysieke editie. Een week na de vakbeurs biedt de zogenaamde ‘After Show’ – de feitelijk digitale spoga+gafa die loopt van 27 tot en met 30 juni 2022 – de tuinindustrie de mogelijkheid om een vervolg te breien aan het event en het reeds behaalde succes verder uit te bouwen. Daarna zal de digitale vakbeurs zicht ontplooien tot een platform dat het hele jaar bereikbaar is en dat de handel en de leveranciers de mogelijkheid biedt om 365 dagen per jaar online hun producten te presenteren en line-ups te bespreken.

Na afloop van spoga+gafa krijgen de bezoekers ook toegang tot de inhoud van de beurs, bijvoorbeeld de hoogtepunten van de eerste beursdag. De vakbeurs zelf richt zich ook dit jaar weer op de gespecialiseerde tuinhandel. Speciaal voor hen staan er bezoeken en rondleidingen in tuincentra in de regio Keulen op het programma. Daarnaast is er ook de tuincentrumreceptie van de VDG, de Duitse federatie van tuincentra, evenals specifieke lezingen op de podia van spoga+gafa. De uitgebreide samenwerking met de Duitse Tuincentrumvereniging en de nieuwe samenwerking met de inkoop- en marketingalliantie Egesa, alsook met Tuinbranche Nederland, de Nederlandse Tuincentrumvereniging, zullen ongetwijfeld een belangrijke invloed op het bezoekersaantal hebben.
Ook de congressamenwerking met de BHB, de Duitse federatie van de detailhandel in bouw en home improvement, werd verder uitgebouwd. Blikvanger was ongetwijfeld de Garden Summit op de laatste beursdag. Tijdens dit seminarie komen de belangrijkste thema’s in de groenbranche aan bod. De bezoekers kunnen zich onder andere verheugen op een spannende paneldiscussie met Ralf Dümmel, bekend van de Duitse TV-show ‘Höhle der Löwen (The Lion’s Den)’ op tv-zender VOX. De comeback van spoga+gafa wordt tijdens de avond van de eerste beursdag feestelijk gevierd tijdens de nieuwe 6 o’Clock Party – Prime BBQ Night in de Rheinterrassen. Onder meer de BBQ-exposanten zullen de culinaire behoeften van de bezoekers en exposanten op de vakbeurs verzorgen. De Amerikaanse pitmaster Harry Soo zal tijdens dit feest – maar ook tijdens de beurs – de fijne kneepjes van de Amerikaanse barbecuecultuur demonstreren. Alexandre Straus zal op zijn beurt een mix tussen Braziliaanse en Argentijnse BBQ-tradities presenteren. Het verdere randprogramma van spoga+gafa biedt een beknopt overzicht van de innovaties in het kader van de Boulevard of Ideas en de Outdoor Furniture, Decoration en BBQ Trend Show. Maar ook van de huidige uitdagingen van de sector, zoals supply chains, grondstoffentekort en e-commerce, worden doorheen verschillende events belicht.

Het belangrijkste thema op spoga+gafa in 2022 blijft duurzaamheid. Samen met de rest van de industrie zoekt spoga+gafa naar antwoorden op de vraag: Hoe groen zijn de verwachtingen in de groene industrie? Op de beurs laten internationale exposanten zien hoe zij met duurzame grondstoffen en milieuvriendelijke productiemethoden bijdragen aan de duurzaamheid van de branche. Meubels gemaakt van gerecycleerde materialen, organische meststoffen of een regionale selectie van planten zijn slechts enkele van de duurzame trends. Vakbezoekers hebben de mogelijkheid om in het kader van de tuinbeurs, lezingen en talkshows input te verzamelen over het thema duurzaamheid, waarmee zij hun bedrijf verder kunnen brengen.

Share