Ga naar de inhoud

Mandarin Capital Partners verwerft meerderheid in Croci

Tags:

De onafhankelijke private equityfirma Mandarin Capital Partners heeft een belang van 70% verworven in de Italiaanse firma Croci, die gespecialiseerd is in accessoires voor huisdieren en aquaria. Laatstgenoemde werd ruim 30 jaar geleden door Dario Croci opgericht in de buurt van Varese. Door de jaren heen transformeerde de onderneming van distributeur tot fabrikant van een breed assortiment accessoires voor huisdieren, die onder de merken
Croci, Amtra (voor aquaristiek) en Bobby (sinds de overname begin vorig jaar van Canifrance) worden aangeboden. Croci kende de afgelopen jaren een aanzienlijke groei en sloot 2021 af met een omzet van circa 50 miljoen euro, waarvan meer dan een derde in het buitenland werd gerealiseerd.

Oprichter Dario Croci behoudt een significant minderheidsaandeel in het bedrijf en blijft zijn rol als CEO uitvoeren. “We zijn erg tevreden en trots met de intrede van Mandarin Capital Partners in onze bedrijfsstructuur. We zijn ervan overtuigd dat dit ons zal leiden tot een verdere internationale expansie en de ontwikkeling van steeds meer innovatieve, trendy en duurzame producten.”
Ook bij Mandarin Capital Partners zijn ze erg verheugd met hun nieuwste aanwinst.
“Dankzij deze deal investeren we in Italiaanse uitmuntendheid. Kenmerkend voor Croci zijn de unieke R&D-capaciteit en het sterke groeipotentieel. Het is onze ambitie om het internationaliseringsproces van de onderneming te versnellen, waarbij we ons op de Aziatische markt willen focussen. Tevens willen we de onlineverkoop een boost geven, zowel via een eigen platform als marktplaatsen zoals Amazon en Tmall. Verder kijken we ook uit naar eventuele overnamemogelijkheden. We zijn overtuigd dat Croci kan uitgroeien tot een leidende speler op de Europese petcaremarkt, dankzij zijn merken en zijn innovatievermogen”, aldus Andrea Tuccio, Managing Partner van Mandarin Capital Partners.

Share