Ga naar de inhoud

‘Meet the Experts’ op ANIDO powered by Pet & Garden Pro

Naast het uitgebreide product- en dienstenaanbod vormt het randprogramma van ANIDO, de tweejaarlijkse vakbeurs voor de petcare-industrie in de Benelux en Noord-Frankrijk die op 25 en 26 februari 2024 in Kortrijk Xpo wordt georganiseerd, een onmiskenbare meerwaarde. Onder de noemer ‘Meet the Experts’ worden opnieuw verschillende lezingen en presentaties gegeven tijdens beide beursdagen. Nieuw dit jaar is dat Pet & Garden Pro het seminariegedeelte ondersteunt en mee helpt samenstellen.
“Pet & Garden Pro is al ruim 30 jaar het vakblad bij uitstek. Bovendien zit het huidige team al meer dan 16 jaar in de branche. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de markt en haar ontwikkelingen. Bovendien komen we tijdens onze reportages regelmatig in contact met Belgische en buitenlandse petcareprofessionals. Onze connecties en expertise delen we nu met ANIDO voor het ‘Meet the Experts’-gedeelte”, laat Evelien Desmyttere, bladmanager van Pet & Garden Pro weten.
“Momenteel zijn we druk bezig de laatste hand te leggen aan het ‘Meet the Experts’-programma. In primeur kan ik al meegeven dat de recent opgestarte dierenspeciaalzaak Goe Beestig hun uniek concept komt voorstellen. Ook kattengedragstherapeute Anneleen Bru komt opnieuw een presentatie geven. Ook op de thema’s duurzaamheid en B2B-webshops wordt dieper ingegaan. Voorts voorzien we enkele hands-on workshops o.a. over aquascaping. De overige sprekers en de thema’s die aan bod komen, kondigen we in de loop van januari 2024 aan. Uiteraard spelen we hierbij in op de actuele tendensen in de petcarebranche”, vervolgt Annick Pycarelle.

Een andere blikvanger in het programma vormt New@ANIDO. In deze zone worden de meest vernieuwende innovaties van de ANIDO-exposanten voorgesteld. Ze biedt de petcare-ondernemer een duidelijk beeld van de huidige sectortrends en van het aanbod op de beurs. De ideale locatie dus om uw rondgang op de beurs te starten. Aan New@ANIDO zijn ook awards gekoppeld, die in 2 categorieën worden uitgereikt, namelijk ‘Voeding’ en ‘Accessoires & Verzorgingsproducten’. Bovendien is er ook een Sustainability-award voor de meest duurzame nieuwigheid op de beursvloer. Deze wordt gekozen uit de inzendingen van de twee bovenvermelde categorieën. De bezoekers kunnen op de eerste beursdag stemmen op hun voorkeursnieuwigheden. De awards worden dan overhandigd tijdens de exposantendrink, net na het sluiten van de beurs. We zijn alvast benieuwd wie de opvolgers worden van Edgard & Cooper (winnaar in de categorie ‘Voeding’ met de catrange), Beeztees (winnaar in de categorie ‘Accessoires & Verzorgingsproducten’ met het kippenconcept, zie foto) en Ydolo (winnaar Sustainability-award ecologische kattenbakvulling Huskaloo). De winnaars worden uitvoerig belicht in het maartnummer van Pet & Garden Pro. Exposanten kunnen hun nieuwigheden voor New@ANIDO trouwens nog insturen tot 8 januari 2024.

De bezoekersregistratie voor ANIDO 2024 is sinds kort trouwens geopend. Schrijf u nu voor een gratis bezoek aan de vakbeurs op www.anido.be. Gebruik hiervoor trouwens de code PGP101!

Share