Ga naar de inhoud

Naturapy-gamma van DCM kan mooie groeicijfers voorleggen

Tags:

Het Naturapy-gamma van DCM voor de tuinliefhebber is 75% gegroeid t.o.v. dezelfde periode vorig jaar (januari-mei). Dat geeft aan dat particulieren meer en meer naar middelen grijpen van natuurlijke oorsprong voor het onderhoud van hun sier- en groentetuin. De mottenval in combinatie met een feromoon of lokstof om de buxusmot te monitoren is maar liefst 3,5 keer gegroeid en de inzet van nuttige insecten om schadelijke insecten te bestrijden zit stevig in de lift.

Het Naturapy-gamma van DCM omvat meerdere ‘oplossingen’ met nuttige insecten voor de sier- en groentetuin. De meest populaire zijn de larven van lieveheersbeestjes en de verschillende aaltjes tegen emelten, larven van de taxuskever, naaktslakken of engerlingen. De aaltjes dringen de slak of engerling binnen via natuurlijke openingen en scheiden een bacterie af die de slak of engerling doodt. Larven van lieveheersbeestjes kunnen dan weer worden uitgezet tegen bladluizen. Deze larven eten elk tot wel 100 bladluizen per dag en houden zo de planten gezond.

Daarnaast worden feromonen of lokstoffen om schadelijke insecten te monitoren meer en meer ingezet. Naast het veelgevraagde feromoon om de buxusmot te monitoren, winnen de feromonen voor de paardenkastanjemineermot, pruimenmot of fruitmot steeds meer aan populariteit. Consumenten bestellen de producten rechtstreeks bij DCM online, of via het tuincentrum waar ze het – binnen een afgesproken termijn – later kunnen ophalen. De insecten zijn immers een ‘levend product’ dat met de meeste zorg dient behandeld te worden. Nuttige insecten worden al geruime tijd in de professionele tuinbouwsector ingezet. In partnership met Biobest heeft DCM het in 2017 richting de consument gelanceerd. De huidige cijfers tonen aan dat de consumentenmarkt hiervoor klaar is en het actief koopt en gebruikt.

Share