Ga naar de inhoud

New@ANIDO-awards 2022 uitgereikt

Aan het slot van de eerste dag van ANIDO, de tweejaarlijkse vakbeurs voor de petcare-industrie in de Benelux en Noord-Frankrijk, werden de winnaars van de wedstrijd New@ANIDO bekend gemaakt. In totaal schreven 64 producten (32 in de categorie ‘Voeding’ en 32 in de categorie ‘Accessoires’) zich in voor deze wedstrijd die de beste innovaties op de ANIDO-beursvloer bekroond. De bezoekers konden stemmen in 3 categorieën en zo bepalen welke innovatie/exposant deze felbegeerde award in ontvangst mochten nemen.
In de categorie ‘Voeding’ kwam de vernieuwde cat range van de firma Edgard & Cooper als winnaar uit de bus. Deze graanvrije kattenvoeding is vervaardigd op basis van vers vlees (geen vleesmeel). Bovendien bevat geen ‘junk’ (dus geen suiker en zout). Het gamma wordt aangeboden in een duurzame verpakking. De tweede plaats was weggelegd voor het snackgamma Smookies van de Nederlandse firma Van der Basch Trading. Er worden 12 verschillende referenties in een verpakking van 200 gram aangeboden. Allen vallen ze op door hun hoge humane kwaliteit. Nog een Nederlands bedrijf vervolledigde het podium, namelijk IPP Inter Pet Products met de plantaardige hondenvoeding PAWR. Deze is glutenvrij en 100% hypoallergeen en mikt op de flexitariërs onder de honden.

De New@ANIDO-Award ‘Voeding’ naar Edgard & Cooper

Primus in de categorie ‘Accessoires’ was het kipconcept van de Nederlandse firma Beeztees. Deze reeks omvat 7 leuke accessoires die voor heel wat plezier in de kippenren zorgen. Alle producten zijn gefabriceerd op basis van 100% recylced plastic, afkomstig van drinkpakken. Een mooie tweede was de Dog Bowl Terrazzo Stone van Kentucky Dogwear. Deze unieke stenen voederkommen voor honden vallen op door hun trendy en kleurrijk design. Ze worden aangeboden in 2 formaten en zijn vaatwasbestendig. Op plek drie eindigde de Litter Locker van het bedrijf Van Ree. Dit alles-in-1-systeem zorgt dat de katteneigenaar vuil kattenbakstrooisel simpel en efficiënt kan wegdoen.

Ydolo was erg tevreden met New@ANIDO-Award ‘Natural & Sustainable’

Tot slot mocht de firma YDOLO de ‘Natural & Sustainable Award’ in ontvangst nemen voor Huskaloo, ’s werelds eerste compacte, eco-vriendelijke kattenbakvulling. Deze is vervaardigd op basis van kokosnootschillen en dus composteerbaar. Bovendien is de verpakking biologisch afbreekbaar of recycleerbaar, waardoor er niet op de afvalberg belandt. Gutsy, de hoogwaardige hondenvoeding op basis van insecten, van het bedrijf Sustainable Pet Food moest zich met zilver tevreden stellen. De aangewende insecten worden duurzaam gekweekt. Bovendien zijn de verpakkingen, het POS-materiaal en de displays volledig recycleerbaar. Goood Sensitive van de onderneming Diervoeding Tak legde beslag op de derde plaats. Deze premium hondenvoeding, vervaardigd met diervriendelijk gekweekte insecten, wordt volledig CO2 geproduceerd en wordt in een milieuvriendelijke verpakking aangeboden.

Share