Ga naar de inhoud

Nieuwe dynamiek voor vakbeurs DIY, Pro & Garden

De doe-het-zelf-, pro- en tuinretail kijkt er enorm naar uit om elkaar eindelijk weer persoonlijk te ontmoeten tijdens de komende 35ste editie van DIY, Pro & Garden, die dit najaar plaatsvindt op maandag 5 en dinsdag 6 september 2022 in Kortrijk Xpo. De beurs straalt een nieuwe dynamiek uit met een sterk exposantenaanbod, 2 beursdagen met ruime openingsuren (telkens van 11u tot 21u), een overlapping met de petcarevakbeurs ANIDO, boeiende seminars en duurzaamheid als centraal thema.

Connecteren met 140 exposanten
DIY, Pro & Garden is het ideale platform voor de doe-het-zelfzaken, de professionele vakhandel en de tuincentra om trends en innovaties te spotten, business partners te ontmoeten en oplossingen te vinden in de huidige uitdagende tijden. Na ruim 3 ‘ongewone’ jaren hebben heel wat bedrijven duidelijk zin en behoefte om opnieuw fysiek te connecteren. Op 3 maanden voor de beurs hebben opnieuw heel wat gevestigde waarden ingetekend, zoals Soudal, Polet, PGB, IKO, Gardena, enzovoort. Daarnaast kan de beurs uitpakken met tal van nieuw- en terugkomers, waaronder PPG Coatings, Van Marcke, Bison en Deli-Home. Ook de opkomende tendens van de samensmelting van doe-het-zelf en pro vertaalt zich op de beursvloer met een groeiend aanbod in dit segment, zoals Klingspor, Knauf en dergelijke. De beurs is dus goed op weg om volledig volgeboekt te zijn.

Duurzame oplossingen en innovaties in de kijker via Green Deal
Duurzaamheid wordt het centrale thema op de beurs. Zo komt er op de beursvloer een ‘green room’ of duurzaamheidsplatform met een overzicht van duurzame innovaties, processen of businessmodellen van exposanten. De beurs fungeert op die manier als platform voor kennisdeling rond duurzaamheidsinitiatieven in de sector en de positieve impact op innovatie. In de toekomst worden duurzaamheidsaspecten bij (ver)bouwen belangrijk en zelfs noodzakelijk, waardoor dit een belangrijk selectiecriterium wordt voor consumenten en retailers. Exposanten die hierop inzetten, komen niet alleen aan bod in de green room maar kan je op de beursvloer ook herkennen aan een opvallend Green Deal-label, opgezet in samenwerking met het adviesbureau Sustacon.

DIY, Pro & Garden verwelkomt zowel vaste waardes als nieuwkomers.

Overlapping met petcare vakbeurs ANIDO creëert nieuwe synergiën
Op maandag 5 september overlapt de vakbeurs DIY, Pro & Garden met de petcare vakbeurs ANIDO. Beide beurzen blijven wel fysiek gescheiden van elkaar: DIY, Pro & Garden vindt plaats in de hallen 1, 2 & 6 en ANIDO wordt opgezet in hallen 4 en 5. Maar winkels die beide assortimenten verdelen, krijgen met hun badge toegang tot zowel DIY, PRO & Garden als ANIDO. Bij de bezoekersregistratie kan je aangeven of je beide initiatieven wenst te bezoeken, vooral voor tuincentra en doe-het-zelfwinkels een belangrijke meerwaarde. Op maandag is ANIDO open van 9u tot 18u, terwijl DIY, Pro & Garden toegankelijk is van 11u tot 21u.

Ochtendseminaries
Er staan 2 boeiende seminaries op het programma. Op maandag 5 september om 10u spreekt Hans Verboven, Professor duurzaamheidsmanagement (UAntwerpen), CEO van Sustacon en auteur van het boek ‘Beter Ondernemen’, over duurzaamheid en energetische renovatie als businessopportuniteiten voor de DIY, Pro & Garden-sector.
Op dinsdag 6 september om 9u30 belicht Jim W. Inglis, ex-Vice President Merchandising en ex-Vice President Strategic Development van The Home Depot, 10 principes voor efficiënt retailing op basis van het succesverhaal van The Home Depot (via livestreaming in het Engels). Deze gratis seminars zijn enkel toegankelijk via inschrijving op www.diy-pro-garden.be (beperkt aantal plaatsen).

DIY, Pro & Garden 2022 in het kort
Datum: Maandag 5 en dinsdag 6 september 2022.
Locatie: Kortrijk Xpo, hallen 1, 2 en 6.
Openingsuren: Van 11 tot 21 uur.
Toegang: Enkel voor retailers.
Website: Meer info en gratis bezoekersregistratie via www.diy-pro-garden.be.

Share