Ga naar de inhoud

Nieuwe eigenaar voor Petmate

De Amerikaanse private equity-investeringsmaatschappij Platinum Equity kondigde de overname aan van Petmate, een toonaangevende producent van huisdierenaccessoires. De financiële voorwaarden zijn niet bekendgemaakt. Petmate – met het hoofdkantoor in Arlington (Texas) – werd in 1959 opgericht als Doskocil Manufacturing. De focus van de firma lag toen nog op het veilig transporteren van huisdieren, wat resulteerde in de ontwikkeling van de eerste hondenkennel op de markt. Tegenwoordig vervaardigt en verkoopt het bedrijf een breed en gevarieerd productgamma, zoals hondenkennels, hokken, speelgoed, bedding, (kauw)snacks en dergelijke. De merkenportfolio van Petmate omvat onder meer Chuckit!®, Pet Qwerks®, Healthy Chews™, Gamma2®, JW® en La-Z-Boy®. De huidige CEO Alice Tillett blijft de onderneming ook na de overname leiden.

“Petmate is al meer dan 60 jaar een toonaangevende innovator op het vlak van huisdierbenodigdheden en beschikt over een indrukwekkende portefeuille van gerespecteerde merken”, getuigt Adam Cooper, Managing Director van Platinum Equity. “De afgelopen 20 jaar kende de Amerikaanse petcaremarkt een gestage groei en een onmiddellijke verandering van deze evolutie wordt niet verwacht. De productiemogelijkheden en binnenlandse aanwezigheid van Petmate dragen bij aan een efficiënte en betrouwbare toeleveringsketen, wat in de huidige marktomstandigheden een essentiële factor vormt. We zullen het bedrijf met financiële en operationele middelen ondersteunen, zodat het verder kan groeien.”

“Wij zijn zeer verheugd om tot Platinum’s portfolio van toonaangevende bedrijven toe te treden,” stelt Alice Tillett, CEO van Petmate. “De huisdierenindustrie in het algemeen en Petmate in het bijzonder zijn uitermate goed gepositioneerd voor succes. Met de steun van Platinum Equity en het sterk kernteam van Petmate kijken de toekomst vol vertrouwen tegemoet en hopen we een volgende groeifase aan te snijden.”

Share