Ga naar de inhoud

Nieuwe generatie aan het roer bij Prins Petfoods

Op 1 februari 2021 traden Lies Verkade en Wil Mulders terug als directie van Prins Petfoods. Zij maken plaats voor een nieuwe generatie, maar blijven wel als aandeelhouder en adviseur aan het familiebedrijf verbonden. De dagelijkse directievoering gaat over naar Mariska van Gelder, Marlou Mulders en Gertjan Willems. Binnen de gezamenlijke algemene bedrijfsvoering is Marlou Mulders commercieel eindverantwoordelijk. Mariska van Gelder is eindverantwoordelijk voor de experience-concepten, zoals het dierenwelzijnscentrum Prins Plaza en het Prins Bezoekerscentrum en Gertjan Willems staat in voor operations, development en educatie.

Prins is volop in ontwikkeling en bouwt flink aan de drie merkpijlers van het bedrijf: Producten, Educatie en Experience. De nieuwe directie is ook verantwoordelijk voor de educatieve labels, die Prins de afgelopen jaren in de markt zette, zoals EduPet Education, de Martin Gaus Academie, de Katten Academie en de Konijnen Academie. Dit jaar komen daar de Herpeten Academie en de Paard Academie bij.

Dirk Johannes Verkade, oprichter van Prins in 1963, legde samen met de huidige directie een stevige basis voor de kernwaarden die het bedrijf dagelijks uitdraagt: door het delen van kennis het welzijn van huisdieren verhogen, kwalitatief hoogwaardige 100% natuurlijke honden- en kattenvoedingen maken en huisdiereigenaren en -professionals inspirerende ontmoetingsplaatsen bieden. Zijn kleindochter Mariska van Gelder is derde generatie die aan het roer van het bedrijf komt te staan.  Lies Verkade en Wil Mulders hebben Prins ruim twintig jaar geleid. “Het is tijd om het stokje over te dragen”, vinden ze. “De afgelopen decennia hebben we vol trots mogen meebouwen aan de groei van het merk en het op de kaart zetten van de pijlers voeding, educatie en beleving. Het is een weloverwogen keuze om nu deze stap te maken. We hebben er samen met de familie alle vertrouwen in dat de nieuwe directie Prins naar een nóg hoger niveau kan tillen.”

Share