Ga naar de inhoud

OASE herlanceert zijn beproefde ORGANIX-assortiment

Tags:

OASE heeft zijn hoogwaardige ORGANIX-producten aangepast aan de behoeften van de veeleisende aquarianen. ORGANIX is momenteel het enige MSC-gecertificeerde voer voor aquariumvissen in Europa en staat voor uitgebalanceerde recepturen en hoogwaardige, duurzaam verkregen ingrediënten. Sinds maart 2024 zijn de producten verkrijgbaar met een geoptimaliseerd assortiment, steeds innovatievere menuconcepten en een focus op meer granulaatproducten. Sinds de introductie van het natuurlijke ORGANIX-assortiment is het de missie van OASE om premium visvoer te maken voor aquarianen die hoge eisen stellen en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan – voor hen die het beste willen voor hun vissen en voor het milieu. ORGANIX combineert uitgebalanceerde recepturen met duurzaam verkregen, hoogwaardige grondstoffen. OASE heeft de ORGANIX serie nu verder verfijnd en het aanbod geoptimaliseerd. Het nieuwe ORGANIX-assortiment biedt nu een nog grotere verscheidenheid aan
natuurlijke recepten, innovatieve menuconcepten die zijn afgestemd op soortspecifieke voorkeuren met de focus op granulaten voor een beter visvoer en een betere waterkwaliteit.

Het ORGANIX-assortiment combineert hoge kwaliteitsnormen met duurzaamheid. De volgende vier aspecten waren vooral belangrijk bij het ontwikkelen en optimaliseren van het gamma:
MSC-certificering
Er is een toenemende vraag van consumenten en retailers naar een transparante en grondstofbesparende productie. OASE heeft hier rekening mee gehouden en heeft voor het eerst de MSC certificering gekregen. Daarmee is ORGANIX Europa‘s eerste en enige aquariumvisvoer met MSC-certificering. Alle aquatische ingrediënten zijn afkomstig van duurzame, milieuvriendelijke visserijen. De criteria voor het verkrijgen van het MSC-label zijn zeer streng. De Marine Stewardship Council (MSC) is een onafhankelijke, internationale non-profitorganisatie met als doel de oceanen en
visbestanden te beschermen. De MSC kent haar keurmerk alleen toe als aan strenge eisen en milieucriteria is voldaan.
Een perfecte mix van 4 waardevolle algen
ORGANIX bevatte voorheen alleen kelp, maar combineert nu 4 algen, die individueel zijn afgestemd op de behoeften van verschillende diersoorten: Chlorella, spirulina, kelp en schizochytrium algen zijn optimale natuurlijke bronnen van prebiotica. Deze algen voorzien vissen van een reeks voedingsstoffen en actieve ingrediënten. De algen worden niet geoogst in open zee, maar eerder gekweekt onder gecontroleerde omstandigheden, wat bewezen heeft de vervuilingsniveaus laag te houden. De kweek beschermt ook de natuurlijke kelpbestanden, zodat ze beschikbaar blijven als voedselbron en schuilplaats voor jonge vissen.
– Optimale voeding met ingrediënten naar keuze
De natuurlijke ORGANIX-recepten zijn gebaseerd op het voedselaanbod in de natuurlijke habitat van de verschillende soorten. Alle geselecteerde ingrediënten worden gecombineerd op de beste manier voor de respectieve diersoort. ORGANIX bevat geen lokstoffen of vulstoffen. Hele vissen van duurzame visserijen worden gebruikt om hoogwaardige eiwitten en minozuren te leveren. De dierlijke bestanddelen zijn bijna uitsluitend van aquatische oorsprong. Het gebruikte krillmeel is afkomstig van duurzaam geoogste krill van hoge kwaliteit en garandeert een bijzonder hoog, natuurlijk astaxanthinegehalte voor een opvallende kleur van aquariumvissen. De meervoudig onverzadigde vetzuren OMEGA 3 en 6 zijn ook essentieel voor de voeding van vissen en zitten in ORGANIX in een juiste verhouding tot elkaar en de andere vetten. Een hoog, verteerbaar vetgehalte is bijzonder belangrijk, omdat dit zorgt voor minder watervervuilende uitscheiding. Een speciaal ontwikkelde mix van belangrijke vitamines helpt het weerstandsvermogen van de bewoners van gezelschapsaquaria te vergroten.
– Meer variatie
Het volledige ORGANIX-menu maakt een hoogwaardige voeding mogelijk met een grote verscheidenheid aan opties, die naar wens gecombineerd kunnen worden. De verschillende ORGANIX-recepten bieden verschillende samenstellingen, waarbij de grootte en vorm van het voer zijn geoptimaliseerd om in te spelen op soortspecifieke voorkeuren en aspecten zoals eetgewoonten, kaakvormen en voorkeurszwemniveaus.

In het ORGANIX-assortiment – dat sinds maart verkrijgbaar is – heeft OASE een sterkere focus gelegd op granulaten, in lijn met de laatste trends in de markt. Granulaten bieden een aantal belangrijke voordelen voor natuurlijk visvoer. Een zachter productieproces betekent dat de granulaten de voedingsstoffen betrouwbaarder vasthouden, een stabielere zwelsnelheid hebben en dat vitaminen en andere actieve ingrediënten er niet zo snel uitgespoeld worden als bij vlokkenvoer. Dit biedt ook voordelen voor de waterkwaliteit. Het nieuwe ORGANIX-assortiment biedt daarom verschillende granulaatopties en -groottes. Bovendien vertonen de granulaten een geschikt soortspecifiek zinkgedrag, waardoor de verschillende soorten hun natuurlijke eetgewoonten kunnen volgen, omdat ze hun voer op hun natuurlijke zwemniveau kunnen vinden en het daar rustig kunnen opeten. Thorsten Muck, CEO van OASE, ziet het nieuwe ORGANIX-assortiment als een bewijs van de innovatieve kracht van het bedrijf: „Met de introductie van onze ORGANIX-producten hebben we een duidelijk voorbeeld gesteld in de markt: Diervoeding en duurzaamheid kunnen samengaan. Het was niet eenvoudig om dit te bereiken, maar het is onze missie bij OASE om milieubewuste aquarianen de best mogelijke oplossingen te bieden. Daarom hebben we met de innovaties van dit jaar het hoge kwaliteitsniveau van het ORGANIX-assortiment verder verbeterd.”

Share