Ga naar de inhoud

Omikron duwt ANIDO en DIY, Pro & Garden naar september 2022

ANIDO, de tweejaarlijkse afspraak voor de petcare-industrie in de Benelux en Noord-Frankrijk, en DIY, Pro & Garden, het tweejaarlijks treffen voor dhz-zaken, de vakhandel en tuincentra, kunnen en mogen – ook na het meest recente overlegcomité – in principe nog steeds doorgaan in februari 2022. Vakbeurzen vallen immers onder het handelsprotocol – dat ook geldt voor winkels en winkelcentra – en worden dus niet als een evenement beschouwd.
Sinds kort moeten we echter het hoofd bieden aan een nieuwe coronagolf die aangedreven wordt door de exponentiële verspreiding van de omikronvariant. Diverse exposanten van beide vakbeurzen uitten dan ook hun ongerustheid omtrent deze opmars en de gevolgen hiervan op vlak van uitval van personeel, wat niet enkel de werking van de eigen onderneming maar tevens de invulling van de beursstand bemoeilijkt. Deze onzekerheid en ongerustheid leidde de voorbije week dan ook tot diverse annulatie-aanvragen, waardoor het beursaanbod in februari 2022 voor beide events in het gedrang kwam.

Om een voldoende representatief aanbod te kunnen garanderen aan de professionele bezoekersdoelgroep en om duidelijkheid te bieden aan de markt, besliste de ANIDO-organisatie om het event te verplaatsen naar zondag 4 en maandag 5 september 2022. Deze periode vroeg in het najaar werd afgestemd op andere internationale beurzen en besproken met diverse stakeholders. Ook het team van DIY, Pro & Garden besloot om de vakbeurs naar dezelfde week begin september te verhuizen. DIY, Pro & Garden zal nu op maandag 5 en dinsdag 6 september 2022 in Kortrijk Xpo plaatsvinden. Een vertrouwde periode in het najaar, die afgestemd werd met diverse stakeholders en in functie van andere nationale en internationale beurzen, zoals Eisenwarenmesse eind september 2022 en diverse huisbeurzen van dhz-ketens in oktober 2022. Door de verhuis naar begin september blijft DIY, Pro & Garden bovendien op de beursmaandag overlappen met ANIDO.

De reeds geregistreerde bezoekers van zowel ANIDO als DIY, Pro & Garden worden per mail ingelicht dat hun bezoekersbadge automatisch wordt omgezet naar een geldige bezoekersbadge op de nieuwe data.

Share