Ga naar de inhoud

Ook benieuwd naar deze meer dan 100 nieuwigheden vanop Zoomark International 2021

Van 10 tot en met 12 november vond in Bologna de vakbeurs Zoomark International 2021 plaats. Zoals u reeds op onze site kon lezen, waren de bezoekers, de exposanten en de organisatie na afloop meer dan tevreden over het event ondanks de aparte tijden waarin het georganiseerd werd. Op de beursvloer waren ook een ganse rist innovaties terug te ontdekken. We zetten er alvast net iets meer dan honderd voor u op een rij. Wie liever niet door het ganse artikel scrollt, kan hieronder ook op de naam van een bedrijf klikken, waarna u meteen op de nieuwigheid van de exposant in kwestie komt.

In dit overzicht komen de nieuwigheden aan bod van All for Paws, Altranet, Ante-Prima, Aquael, Artero, Aruba Pet Nutrition, Bama Pet, Beaphar, Becopets, Brandy Group, Champion Petfoods, Connolly's Red Mills, Coucour, Cucciolotta, Curli, Dayes Pet Care, De Haan Petfood, Delcon, Dingonatura, Dog Bakery Hov-Hov, Doggyrade, Due Erre di Rocchetta Alessandro, Earth's Goodies, Edgar&Cooper, Fantoni, Ferplast, Ferribiella, Flamingo Pet Products, FreshFrozen for Pets, GA Pet Food Partners, Geode, Global Pet Brands, Good !D, Gosbi Pet Food, Grandorf, Green Idea, Grizo, Group Depré, Heiniger, Hobbit-Alf, Hownd, Hudivo, Imac, Imby, Interpet, Interquell, IV San Bernard, JBL, JR Farm, JRS Petcare, Kibus Petcare, Kinlys Group, Kong, Laboratoire Francodex, Laroy Group, Lennox UK, Leopet, Lex&Max, Lider Petfood, Lilou Pet Couture, Lovbau, Martin Sellier, McAdams Pet Foods, Mcs moda Di Dioda Elena, Mealberry, Moderna Products, Monge, Morando, MPS, Mugue, MyFamily, Newa Tecno Industria, Nobby Pet Shop, Num'Axes, Orange Pet Brands, Papillon Pet Products, Pet Concept, Petouch, Platto, Plutospetfoods, Prodac, Red Dingo, Sanicat - Tolsa, Savic, Schulze Heimtierbedarf, Simply Pet Foods, Smoofl, Tailspring, Tapvei, Terra Canis, Tribal Pet Foods, United Petfood, Vadigran, Vafo Group, Vanrobaeys, Versele-Laga, Vitakraft Italia, Weenect, Wellpet, Wonderfood, Zolux en Zoo Med. 

All for Paws

Blikvanger op deze stand was een drinkfontein die ervoor zorgt dat honden steeds zuiver en bacterievrij water kunnen drinken, dankzij de geïntegreerde UV-lamp en de drielagige filter. Het toestel, dat uitgerust is met een smartmodus, is bestemd voor kleine en middelgrote hondenrassen.

Altranet

De intelligente spelletjes van Holt Games stonden hier centraal. Het baasje kan er snacks en voeding in verstoppen, die de hond dan op een speelse manier moet vinden. Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden leverbaar.

Ante-Prima

Deze Italiaanse onderneming stelde zijn nieuwe lijn hoogwaardige hondenkussens en -bedden voor. Ze worden in Italië ontworpen en vervaardigd.

Aquael

Met UltraScape werd een aquarium geïntroduceerd dat door aquascapers werd ontworpen en dan ook ideaal is voor aquascaping. Het is verkrijgbaar in 2 maten. De ledverlichting zorgt dat de inrichting van het aquarium optimaal in de kijker wordt gezet. Verder werd met de Opti Bent Set een nieuw aquarium met een gebogen voorruit, een optische diepte en afgeronde hoeken getoond. Onder het merk Comfy werd de nieuwe verpakking van het gamma kattenbakvulling Pinokio voorgesteld. Deze is in 4 varianten beschikbaar. Nieuw voor knaagdieren, vogels en reptielen was een nieuwe bedding op basis van mais. Deze is volledig natuurlijk en biologisch afbreekbaar.

Artero

Deze onderneming presenteerde zijn ruim gamma voor groomers en inspireerde de bezoekers met diverse demonstraties.

Aruba Pet Nutrition

Deze onderneming presenteert Barf-hondenvoeding in pouches. In totaal zijn er 7 recepten met niet-alledaagse ingrediënten verkrijgbaar. Daarnaast worden er 7 gekookte variëteiten aangeboden. Voor katten zijn er 6 gekookte referenties op de markt. Alle producten worden in Duitsland geproduceerd.

Bama Pet

Veel belangstelling was er voor de Trotto Disk-frisbee. Opvallend: deze is in het midden uitgerust met een kegeltje, waardoor de hond de frisbee makkelijk kan optillen wanneer die op de grond ligt. Uren speelplezier verzekerd dus. Ook leuk was de speelstick voor honden Tuttomio. Deze lijkt qua vormgeving op een houten stok, maar stuitert en drijft. Deze nieuwigheid is verkrijgbaar in 3 maten en verschillende kleuren. Tot slot noteerden we dat de transportbox Tour nu ook in de kleur bordeaux verkrijgbaar is.

Beaphar

Een eerste nieuwkomer was het Beaphar IntestoPro-gamma dat een goede darmwerking bij honden en katten stimuleert en tevens de ontlasting vaster maakt. Er worden zowel tabletten als pasta’s in een handige doseerspuit aangeboden. Daarnaast is er de lijn Beaphar RabbitComfort, die konijnen helpt om zich overal op hun gemak te voelen. Het aanbod omvat een verdamper en vulling, een navulling voor de verdamper en een rustgevende spray.

Becopets

Deze standhouder liet ons de nieuwe speelgoedlijn voor honden zien. Deze omvat speeltjes met een squeeker in verschillende uitvoeringen en formaten. Een andere opvallende introductie was het snackgamma. Onder Beco Treats worden 4 beloningssnacks aangeboden, die zacht gebakken worden en waarvan 3 varianten volledig plantaardig zijn. Ze zijn leverbaar in de smaken Peanut, Cashew, Dog Choc en Insect. Tevens zijn er 2 graanvrije trainingsnacks: Duck Liver en Chicken Liver.

Brandy Group

Wouapy pakte uit met een nieuw gamma hondenspeelgoed in hout dat opvalt door zijn ecologisch karakter. De producten zijn vervaardigd in Frankrijk op basis van gecertifieerd hout dat volledig recycleerbaar is. Bovendien is het touw gemaakt uit gerecycleerd materiaal. Daarnaast zagen we een ecologisch gamma reinigingsproductenr, dat een ontgeurder, een allesreiniger en een ontsmettingsmiddel omvat. Deze zijn vervaardigd met natuurlijke bestanddelen.

Champion Petfoods

Acana introduceerde een nieuwe snackrange met een hoog proteïnegehalte, die geproduceerd wordt op basis van 5 ingrediënten. Deze is leverbaar in 4 smaken. Verder noteerden we dat in 2022 Acana Premium Paté op de markt wordt gebracht. Dit compleet natvoer wordt aangeboden in 5 verschillende smaken en een kittenrecept. Nog volgende jaar introduceert Orijen high proteïn treats en herlanceert het Orijen Kitten. Deze voeding bevat 90% dierlijke ingrediënten.

Connolly’s Red Mills

Deze Ierse onderneming biedt voeding en snacks voor katten en honden aan onder meer onder de merken Leader en Go Native. Een blikvanger op de beursvloer was deze display met snacks en dental superfood sticks voor honden. De snacks zijn graanvrij, worden vervaardigd op basis van 1 proteïnebron en bevatten 30% vlees/vis. Ze worden geleverd in de smaken haring, zalm, eend en kalkoen.

Coucour

Op deze stand konden we kennismaken met een ruim assoritment Himalayan cheese bones die onder private label worden aangeboden. Deze natuurlijke hondensnacks zijn lactose-arm en worden in ons land gefabriceerd.

Cucciolotta

Deze Italiaanse firma is gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige dierenverblijven uit hout. Voor 2022 wordt onder meer de referentie Polly Duplex, een ruim kippenhok dat plaats biedt aan 20 kippen, uitgebracht.

Curli

Hier merkten we de nieuwe, gepatenteerde sluiting Clasp van de harnassen op. Kenmerkend voor deze robuuste sluiting uit polyoxymethyleen is het gebruiksgemak: het harnas kan in 1 klik worden dichtgemaakt en is met 1 hand aan de leiband te bevestigen. Tevens beschikken de nieuwe harnassen nu ook over een nog betere pasvorm en zijn ze 20% lichter dan voorheen. Voor grote hondenrassen bracht men het Belka Comfort-harnas op de markt, dat over een automatische magnetische sluiting beschikt.

Dayes Pet Care

Onder Pets Unlimited werd de Delicups geïntroduceerd. Het betreft cups die gevuld zijn met malse, manueel geselecteerde stukjes verse vis. Een verpakking omvat 6 cups. Verder ontdekten we de Delidrink, een lekker drankje voor katten, gebaseerd op bouillon en afgewerkt met stukjes zalm.

De Haan Petfood

De focus van deze Nederlandse standhouder ging uit naar zijn merk Rokus, dat onlangs een make-over kreeg. Dit blikvoer dat stukjes vlees in saus omvat, is in verschillende variëteiten leverbaar.

Delcon

Een eerste blikvanger was de hypoallergene hondenvoeding die vervaardigd is op basis van lam en over een uitstekende verteerbaarheid beschikt. Voorts werd de lijn natte kattenvoeding getoond. De uitgebalanceerde en complete variëteiten zijn ontwikkeld als monoproteine-paté of -mousse, die telkens een vleesgehalte van 95% vlees bezitten. Er is keuze tussen 5 referenties: kittenmousse zalm, kip, lam, tonijn en zalm. Tot slot werd ook een lijn gezonde dental chews voor honden voorgesteld, die vervaardigd is met 100% dierlijke ingrediënten. Er zijn 3 smaken beschikbaar paard, hert en kabeljauw.

Dingonatura

Hier werd een nieuwe lijn kattenvoeding op basis van zalm gelanceerd, namelijk Natura diet Cats Salmon. Deze nieuwe zalmrecepten respecteren, net als hun voorgangers, het jagersinstinct van de kat, dankzij het Biologically Adapted Raw Profile, herkenbaar aan het B.A.R.P.-zegel. De voeding is verrijkt met tal van functionele ingrediënten, zoals Valeriana officinalis, Nepeta Cataria, fenegriek, gember, psyllium, ginkgo biloba en premiumgist.

Dog Bakery Hov-Hov

Voor baasjes die hun honden op een iets luxueuzere manier willen verwennen, zijn er nu deze hondenmacarons. Ingrediënten, zoals spinazie, rode biet, spirulina en geelwortel, zorgen voor de natuurlijke kleur van deze lekkernijen. Een verpakking bevat 8 macarons.

Doggyrade

Deze standhouder introduceerde met DoggyRade en KittyRade isotone dranken voor respectievelijk honden en katten. De producten werden speciaal door dierenartsen ontwikkeld. Ze bevatten weinig calorieën en vet en zijn graan- en glutenvrij. De aanwezige prebiotica en aminozuren bevorderen de spijsvertering. Tevens was er YummyRade een topping voor honden- en kattenvoeding.

Due Erre Di Rocchetta Alessandro

Onder de merken Bobby en Foofy werden pralines voor respectievelijk honden en katten aangeboden. Deze zijn individueel verpakt en worden in verschillende smaken voorgesteld.

Earth’s Goodies

Deze Sloveense firma presenteert een breed gamma producten op basis van cannabidiol. Zo presenteert men ook graanvrij natvoer voor honden en katten dat geproduceerd wordt met vers vlees (monoproteïnebron), superfood, botanicals en hennepharten.

Edgar & Cooper

Sustainability staat hoog op het prioriteitenlijstje van deze Belgische exposant. Na een externe studie werd een Zero Pawprint Plan opgesteld. Tegen 2025 wil de firma blijvend het verschil via CO2-neutraliteit, volledig duurzame verpakkingen en ingrediënten van 100% ethische herkomst. In die optiek werd ook een plantbased range voor honden op de markt gebracht. Door met recepten op basis van groenten en fruit te werken wordt er 43% minder CO2 uitgestoten tijdens het productieproces. Deze nieuwe complete en evenwichtige voeding is beschikbaar in twee smaken: wortel&courgette en rode biet&pompoen.

Fantoni

Hier merkten we de Catit Pixi Smart Fountain op. Deze drinkfontein is voorzien van een UV-C-sterilisator die 99% van de bacteriën en virussen neutraliseert. Een extra filter verzacht het water en verwijdert vuil. Het toestel beschikt over een ingebouwde wifi waardoor het via een app kan worden gestuurd. Het stuurt een signaal uit wanneer het waterpeil laag is of de filter aan vervanging toe is.

Ferplast

Bij Hydor bemerkten we twee smart devices voor het aquarium, namelijk de bewegingspomp Koralia en de Aquamar ledlamp. Deze kunnen via een app op de smartphone worden gecontroleerd. Ferplast brengt dan weer voor het eerst petfood op de markt: de range ‘100% Snack’ omvat plantaardige, natuurlijke hondensnacks die de tandhygiëne bevorderen. Er zijn verschillende varianten op de markt die elk een specifieke problematiek aanpakken. Sommige referenties kunnen ook worden gevuld met snacks, voeding of tandpasta. Tot slot was er nog het hondenverblijf Dog Crate dat opgeplooid kan worden. Dankzij de 3 openingen (voor-, boven- en zij-) is er veel contact met de hond. Het is verder voorzien van een antislipvloer en een waterdrainagesysteem.

Ferribiella

Hydratatie en voeding zijn de sleutelelementen van de Philosophia-lijn. De speciale formuleringen zorgen voor een specifieke verzorging van elk type vacht. Philosophia begeleidt de professional in alle stappen van het verzorgingsproces.

Flamingo Pet Products

In eerste instantie vernamen we dat het gamma Hapki-hondensnacks nu is uitgebreid met enkele nieuwe referenties, onder meer op basis van eend, lam en konijn. Deze worden zowel in potten als in zakjes geleverd. Voorts stelde deze onderneming met Abbi een nieuwe reeks halsbanden, lijnen en harnassen voor, die vervaardigd zijn uit nylon en neopreen. Tevens kregen we de nieuwe snackdispenser Bent te zien. Deze is uit kunststof vervaardigd en vormgegeven in een combinatie van grijs en groen. Tot slot introduceerde men ook nog de reeks manden en kussens Zupo, die uit pluche en textiel vervaardigd is en een vulling van polystervezel heeft. Verkrijgbaar in 3 maten en de kleuren grijs en donkergrijs.

Freshfrozen for Pets

Op de stand van deze Belgische onderneming konden de bezoekers kennismaken met zijn gevarieerd aanbod vriesverse voeding dat onder de merken Wolf’s Menu, Jolipet en Barf Buffet wordt verdeeld. Het eerstgenoemde merk voegde onlangs een nieuwe, graanvrije variant toe aan zijn gamma, namelijk Wolf’s Menu Joy. Deze bevat de larven van de zwarte soldaatvlieg als dierlijke eiwitbron.

GA Pet Food Partners

Deze onderneming stelde de vele private labelmogelijkheden voor die het aanbiedt. Er wordt gebruik gemaakt van een uniek Freshtrusion™-proces om het vlees in een ultramoderne vleeskeuken zachtjes te garen. Hierdoor kan kwalitatief petfood worden aangeboden.

Geode

Hier ontdekten we een nieuw gamma met stukken natuurlijke zeep en shampoo voor honden, katten en paarden. Deze referenties zijn geproduceerd met plantaardige en essentiële oliën.

Global Pet Brands

Deze Belgische firma is gespecialiseerd in snacks. Onder het merk The Dog Cuisine werden een Ice Starter Kit en een Baking Starter Kit geshowd. Deze omvatten poeder en een vorm die gewoon in de oven of de diepvriezer kan worden geplaatst. Onder Treatz worden dan snacks gevoerd die inspelen op specifieke momenten zoals Valentijn, Pasen, Halloween en Kerst. Ook thematische referenties bijvoorbeeld voor het WK Voetbal zijn leverbaar.

Good !D

Deze Belgische exposant plaatste zowel zijn gamma honden- en kattensnacks, die onder het merk Hupple worden aangeboden, als de supplementen van pharma.pet in de kijker. Tevens vernamen we dat hupple binnenkort met een zachte, complete hondenvoeding op de markt komt, geleverd in een leuke doos die 100% recycleerbaar is. Er is keuze tussen vijf basistypes: puppy, adult, mini-adult (kleine rassen), senior en ‘allergic’ (vrij van kip en graan). Naast de basisvoeding biedt het gamma ook twaalf ‘tasty toppings’ die als extraatje kunnen worden toegevoegd: beef, buffalo, cod, duck, fruit, lamb, ostrich, salmon, superfood, tuna, turkey of veggie.

Gosbi Pet Food

Natsbi staat voor een lijn gestoomde hondenvoeding. De recepten worden minimaal bewerkt en bevatten geen toegevoegd water. Er is keuze tussen 5 smaken.

Grandorf

Deze producent van hollistische honden- en kattenvoeding timmerde in België al hard aan de weg en is al in talrijke dierenspeciaalzaken verkrijgbaar. Ook internationaal kent het een sterke groei en met zijn beursdeelname wilde het bedrijf die expansie versterken. Daarnaast konden we de nieuwe labels van het gamma natvoer bewonderen.

Green Idea

Deze Tsjechische firma levert onder het merk Niki een lijn premiumsnacks voor honden aan. Er zijn 6 referenties beschikbaar die elk een specifieke functie hebben: Detoxification, Joints, Antistress – Relax, Calcium, Hair&Skin en Immunity. Iedere snack heeft een hoog vleesgehalte en is bereid met één proteïnebron.

Grizo

Deze West-Vlaamse onderneming brengt een nieuw merk van tuinvogelvoer op de markt: ‘Garden Heroes’. Momenteel worden 4 referenties aangeboden, maar de bedoeling is om het gamma verder uit te breiden. De verpakking werd zorgvuldig gekozen zodat de producten echt opvallen in het schap. De reacties op de Zoomark-beursvloer waren alvast erg positief.

Group Depré

Bij Beduco vernamen we dat de receptuur van de hondenvoeding Euro-Premium Original werd geoptimaliseerd, waarbij werd ingezet op een goede werking van de spijsvertering en het bevorderen van het immuunsysteem. Tevens kreeg de verpakking een restyling. De navigatie is nu nog eenvoudiger, waardoor men sneller het gewenste product vindt. Verder werd gekozen voor eigentijdse kleuren. Het gamma Euro-Premium Functional wordt voortaan vervaardigd met een combinatie van vers en gedroogd vlees, wat de smaak en verteerbaarheid bevordert. Fides Petfood pakte dan weer uit met de nieuwe Arion Care-lijn, de vervanger van de vroeger Arion Health&Care. Alle recepten zijn op monoproteïnebasis bereid op basis van kip, zalm of eend.

Heiniger

Hier werd de nieuwe draadloze tondeuse Opal centraal geplaatst. Deze is in Zwitserland vervaardigd. Kenmerkend is de lange batterijduur (240 min werktijd), de kracht van het toestel en zijn ergonomie. Er zijn twee snelheden.

Hobbit-alf

Deze natuurlijke kauwsnacks met een erg laag vetgehalte zijn vervaardigd op basis van gedehydrateerde kalfsachillespezen. Ze bevorderen de tandhygiëne doordat ze het opgehoopt tandsteen verwijderen. Daarnaast zijn ze een natuurlijke bron van glucosamine en chondroïtine, wat het behoud van gezonde en sterke gewrichten verzekert.

Hownd

Dit Brits merk biedt plantaardige gezondheids-, wellness- en hygiëneproducten voor honden aan. Op de beurs ging de aandacht onder meer naar het Plant Powered Superfood dat in de opvallende smaken Hearty Quinoa&Pumpkin Casserole, Fresh Blueberry&Coconut Porridge en Fragrant Papaya&Lentil Dahl verkrijgbaar is. Ook de Hemp Wellness Treats konden op grote belangstelling rekenen.

Hudivo

Onder het merk Homefriends produceert deze Nederlandse onderneming innovatieve hooiproducten. Veel interesse was er alvast voor de Hay Rolls die verrijkt zijn met natuurlijke kruiden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende smaken, waaronder goudbloesem, rode peper en appel.

Imac

De range ‘Second Life Plastic’ wordt verder uitgebreid met onder andere diverse kooien en hondenbedden. Kenmerkend voor deze lijn is dat ze vervaardigd is op basis van gerecycleerd huisafval. Deze producten vallen niet alleen op door hun ecologisch karakter, maar munten ook uit door hun sterke prijssetting.

Imby

Deze Belgische onderneming staat voluit voor ‘In My Back Yard’. Ze is immers overtuigd dat de consument zelf stappen moet zetten op het vlak van ecologie en duurzaamheid. Daarom biedt het sinds september 2021 CO2-neutrale, nutritioneel complete dierenvoeding en vegetarische hondensnacks aan als deel van de oplossing. Er worden 2 soorten hondenvoeding aangeboden: één op plantaardige basis en een ander dat bereid is met insectenproteïnes. Voorts omvat het gamma van deze firma een dental stick en twee hondensnacks (skin&coat en snooze&sleep).

Interpet

De Mikki grooming tools uit bamboe worden met de hand vervaardigd. Ze kenmerken zich door hun ecologisch karakter. Ze beschikken over een ergonomisch handvat en kennen een efficiënte werking.

Interquell

Happy Dog Sensible India is een volledige, vegetarische en tarwevrije voeding voor volgroeide honden vanaf 11 kg. Dit droogvoer van superpremiumkwaliteit is uitermate geschikt voor honden met voedselintoleranties van (middel)grote rassen . Het is samengesteld met goed verdraagbare rijst, erwten, cranberries, kokos en kurkuma. Het hoge gehalte aan Omega 3- en Omega 6-vetzuren zorgt voor een glanzende vacht en een gezonde huid. Tevens is er een Soft-Snack Happy Dog India verkrijgbaar.

IV San Bernard

Blikvanger was ‘The Best’, een collectie verzorgingsproducten voor honden en katten. Deze omvat 6 verschillende varianten, namelijk Aquarius, Pegasus, Orion, Cassiopeia, Hydra en Andromeda, die telkens in een shampoo, conditioner en een parfum verkrijgbaar zijn.

JBL

Er werd een nieuwe hightech CO2-drukregelaar aan het assortiment toegevoegd. De ProFlora Regulator Professional is erg nauwkeurige, geanodiseerde drukregelaar in titaniumkleur, die uitgerust is met robuuste platte dichting in plaats van een o-ring. De drukregelaar is individueel, met en zonder manometer en met vastgeschroefd magneetventiel, verkrijgbaar. Nieuw zijn de 1,2 kg wegwerpflessen en een wandbeugel voor de hervulbare flessen.

JR Farm

Aan noviteiten geen gebrek op deze stand. In de eerste plaats liet men ons kennismaken met de JR Grainless Health CBD Sticks voor knaagdieren. Deze graanvrije knaagstangen bevatten CBD van hennepplanten die door de exposant zelf worden gekweekt. Er zijn 3 varianten leverbaar in een verpakking van 75 gram. Een andere nieuwkomer voor knaagdieren was de JR Farm Hooipendel die dankzij het papieren touw makkelijk kan worden opgehangen. De pendel, gevuld met hooi en goudsbloemen, is vervaardigd uit graskarton en is dus compleet eetbaar. Er is ook een versie met kruiden verkrijgbaar. Verder werden nog Bavarian Catnip Milky-sticks voorgesteld. Deze kattensnacks zijn verkrijgbaar in 3 smaken.

JRS Petcare

Chipsi bracht met Sunshine Bio Plus een lijn biologisch gecertifieerd bergweidehooi voor knaagdieren op de markt dat afkomstig is uit gecontroleerde bio-landbouw. Verschillende referenties zijn verrijkt met biologische ingrediënten. Het hooi stimuleert de vertering en de darmflora.

Kibus Petcare

Kibus is een IoT-toestel dat automatisch gezonde hondenvoeding bereidt. Het laat de eigenaar toe om zelf een natuurlijke en gezonde maaltijd aan hun viervoeter voor te schotelen.

Kinlys Group

Het Aqua-Ki vijvervoer onderging een make-over. De ronde emmers maken plaats voor een vierkante box, wat de winkelpresentatie en het transport makkelijker maakt. Bovendien zijn de kleuren van het voer nu veel natuurlijker en zijn alle referenties nu aangepast aan de nieuwe Europese wetgeving die binnenkort van kracht wordt. Daarnaast introduceerde men het Aqua-Ki Premium-visvoer. Dit insect superfood-gamma is graan- en vismeelvrij en bevat een unieke combinatie van 4 soorten insecten en unieke plantenextracten. Ook nieuw is de Hangie Stick: deze telescopische stick laat toe om mezenbollen en voedersilo’s makkelijk in een boom op te hangen. Tot slot werd nog een kruidenmix voor buitenvogels voorgesteld.

Kong

De bezoekers kreeg niet alleen talrijke speeltjes te zien, maar kon ook meer vernemen over de diverse travelaccessoires zodat een hond makkelijk mee in de auto kan worden genomen.

Laboratoire Francodex

In de eerste plaats ging de aandacht uit naar BiOdene, een gamma voedingsupplementen voor honden. Deze zijn volledig bereid met natuurlijke ingrediënten en grondstoffen afkomstig uit de biologische landbouw. Er worden 4 formules aangeboden op basis van biologische planten die elk een specifieke functie hebben. Voorts kon de bezoeker meer vernemen over de Dental Gel Soothing: een gel op basis van kamille en kruidnagelblad, die tandvleespijn verzacht.

Laroy Group

De onderneming ging recent een partnership aan met de Smurfen, wat resulteerde in de ontwikkeling van een opvallende gamma huisdierartikelen onder licentie. Niet alleen dit brede assortiment was op de beursvloer te bewonderen, tevens konden de bezoekers op de foto met Smurfin. Daarnaast maakten we onder duvoplus kennis met de range Dog Toy Eco. Deze hondenspeeltjes zijn geproduceerd met natuurlijk rubber en katoen. Nog een eyecatcher was het squeekende hondenspeeltje Coockoo Reggie. Deze krullende slang van 1,5 m lang zal ongetwijfeld heel wat consumenten en hun honden weten te bekoren. Tot slot pakte D&D Home uit met Jule, speeltjes die vervaardigd zijn met stofresten van textielproductie.

Lennox UK

Chewllagen is een kauwsnack voor honden, die tevens fungeert als natuurlijke bron van collageen. Laatstgenoemde is een proteïne die onder meer bijdraagt tot de spiergroei, een optimale werking van de gewrichten en een goede vacht. Er zijn een 6-tal referenties die leverbaar zijn in de smaken kip en rund.

Leopet

De bezoeker kon niet alleen meer vernemen over de nieuwe lijn kussens, maar ook over het Project Blu. Hierbij worden onder meer plastic uit de oceaan, gerecylceerde kleren, gerecycleerd leer en oude visnetten gebruikt om duurzame manden en kussens, halsbanden en lijnen en speelgoed mee te vervaardigen.

Lex & Max

Zwart in combinatie met goudaccenten doet het momenteel erg goed in de interieurmode. Hier werd nu op ingespeeld met een nieuwe reeks kussens en manden in bovenvermelde tinten. Tevens ontwikkelde dit Nederlands merk een lijn waarvoor het wereldbekende ‘Delfts blauw’ de inspiratiebron vormde. Alle hoezen zijn afritsbaar en kunnen in de wasmachine worden gereinigd.

Lider Petfood

Reflex Plus is een complete droogvoeding voor katten op basis van lam en rijst voor zowel de moeder als haar kitten. Het voer heeft een dierlijk proteïnegehalte van 92%. Daarnaast werd met Daily Taste een nieuw natvoer voor katten uitgebracht. Er is zowel mousse als stukjes vlees in saus verkrijgbaar in blikjes van 85 gram. Het aanbod omvat 10 smaken.

Lilou Pet Couture

Home-travel-bag is een multifunctionele draagtas die omgetoverd kan worden in een zeer comfortabel hondenbed. Deze innovatie is gemaakt van waterdicht nylon aan de buitenkant en is voorzien van een eco-bontvoering binnenin. Dankzij de drukknoppen verandert de comfortabele tas snel in een handig bed. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en printpatronen.

Lovbau

Deze exposant lanceerde een gamma stoommaaltijden voor honden. Er is keuze tussen 4 recepten. Daarnaast werd ook een dessert op basis van yoghurt aangeboden.

Martin Sellier

Deze Franse onderneming had een ruime greep uit zijn aanbod naar Bologna meegebracht. Een blikvanger was ongetwijfeld het trimtoestel Optimum Ultra 2, dat dankzij de krachtige Li-ionbatterij een werktijd van 5 uur garandeert. Verder waren er ook enkele kwalitatieve leibanden en leuke manden uit natuurlijke materialen voor katten en kleine hondenrassen te zien.

McAdams Pet Foods

McAdams Raw Preserve is een gevriesdroogde complete brokvoeding voor honden met 85% beenderloze Britse kip uit vrije loop, zoete aardappel, Schotse zalmolie en kruiden. Het vlees wordt niet gekookt, waardoor de voedingseigenschappen net als bij rauwe voeding optimaal behouden blijven. Alleen hoeft de hondeneigenaar voor deze graanvrije voeding geen diepvriesruimte vrij te houden. Beschikbaar in verpakkingen van 500 gram en 2 kg. Daarnaast werd een nieuwe graanvrije kattenvoeding met een hoog vleesgehalte voorgesteld. Deze is verkrijgbaar in zakken van 375 gram en 1,5 kg.

Mcs moda Di Dioda Elena

Abitino Sofia is een wollen jurk met organza rok, versierd met handgenaaide strikjes en parels. De rok is gemaakt van 100% gebreide wol.

Mealberry

Nieuw bij het merk Little One was een graanvrije, volledige eetbare stick voor knaagdieren. Deze is beschikbaar in 3 smaken: fruits, vegetables en herbs&flowers. Daarnaast pakte Little One uit met een complete suikervrije voeding voor dwerghamsters, die wordt aangeboden in een verpakking van 400 gram. Een opvallende introductie bij Rio was de voeding voor babyvogels die met de hand kan worden gegeven. Verder kon men de nieuwe lijn Rio fruit&nut mix ontdekken.

Moderna Products

Met Gateway werd een nieuwe reeks solide transportboxen voorgesteld, die geproduceerd zijn met +98% gerecycleerd plastic. Nog op het vlak van duurzaamheid vernamen we dat deze Belgische firma zichzelf de doelstelling oplegde om dit jaar 33% van zijn virginmaterialen om te schakelen naar gerecycleerde materialen. Verder werd een nieuw kattentoilet uitgebracht dat specifiek geschikt voor meerdere katten en bovendien mooi in het interieur past. Tot slot maakten we nog kennis met New Tails: een opvallende VR-toepassing die de digitale beleving zowel voor de vakhandel als de consument naar een hoger niveau tilt. De gebruiker wordt meegenomen naar 4 ruimtes in een woning waar telkens een specifieke, nieuwe collectie staat opgesteld.

Monge

LeChat Excellence Irregular Cut Chunkies is een nieuw graanvrije natvoeding voor katten, die stukjes vlees of vis in saus omvat. Er is keuze tussen een 7-tal referenties. Daarnaast was er LeChat Excellence Monoprotein Paté: een graanvrije natvoeding op basis van uitsluitend 1 proteïnebron, zoals rund, kip, eend of kalkoen. Beide gamma’s worden in Italië vervaardigd.

Morando

Morando SuperPetFood is een lijn superpremium droogvoer voor honden en katten. Het omvat een combinatie van vers en gedehydrateerd vlees. Deze graanvrije recepten zijn verrijkt met superfoods.

MPS

In de eerste plaats werd een nieuw kattentoilet uitgebracht, waarvan het design volledig geïnspireerd is op de jaren ’80. Dankzij de verwijderbare lade is deze eenvoudig te reinigen. Het nieuwe hondenhuis Baraka blinkt dan weer uit qua design, duurzaamheid en gebruiksgemak. Het is eenvoudig in elkaar te zetten en is geproduceerd uit gerecycleerd plastic.

Mugue

Baasjes kunnen hun hond nu verrassen met Play&Gnam. Binnen dit ei met een crunchy omhulsel zit een koekje met boter van Parmigiano Reggiano. Daarnaast merkten we Paw Clean op: een spray op waterbasis, die uiterst geschikt is om de pootjes van honden en katten mee te reinigen. Deze innovatie kan tevens worden aangewend om de huid te hydrateren en te verzachten in geval van zonnebrand of jeuk.

MyFamily

Voor katten werd de nieuwe memopet-halsband geïntroduceerd. Deze is vervaardigd uit zacht en comfortabel polyester en is voorzien van een ID-taghouder. Op die manier draagt de kat altijd zijn persoonlijke en gezondheidsdata bij zich. De halsband blinkt uit in gebruiksgemak en wordt in diverse kleuren aangeboden. Voor honden werden de nieuwe H-harnassen getoond, die comfort en stijl combineren. Ze zijn geschikt voor training en lange wandelingen. Ze worden aangeboden in twee modellen: H Luxury (vervaardigd uit verfijnd Italiaans leer) en Memopet (gemaakt uit synthetische materiaal en uitgerust met NFC-technologie).

Newa Tecno Industria

Op de stand van deze Italiaanse firma stonden onder meer de aquariumwateronderhoudsproducten van Prodibio in de kijker. Eén van de nieuwigheden in het gamma was Alg’Out Nano: een vloeibaar antifosfaatcomplex voor zoetwateraquaria. Het houdt fosfaten vast in het aquarium en maakt ze onbeschikbaar voor algengroei. Een andere nieuwkomer was Alkareef+, een oplossing die de pH- en het carbonaatniveau in zeewateraquaria verhoogt. Geleverd in een fles van 1 liter.

Nobby Pet Shop

In het aanbod krabpalen werden diverse nieuwe modellen voorgesteld. Kenmerkend voor deze referenties zijn het hoge designgehalte, de goede stabiliteit en de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Verder was er veel belangstelling voor de lijn natuurlijke hondensnacks Star Snack, die geproduceerd zijn op basis van gedroogd vlees. Tot slot lag de focus op het gamma ergonomische halsbanden Classic Preno, die een optimaal draagcomfort garanderen. Deze zijn vervaardigd uit nylon en neopreen.

Num’Axes

De Eyenimal Smart Tiny Pet Feeder kan verbonden worden met het internet. Zo kan de gebruiker via een app de maaltijden van zijn viervoeter plannen, aanpassen en controleren vanop zijn smartphone. De voederautomaat heeft een capaciteit van 2,5 kg en kan tot 12 maaltijden per dag aanbieden. Het audiosysteem laat toe om zowel naar het huisdier te luisteren als er tegen te spreken.

Orange Pet Brands

Op deze stand was het duidelijk badtijd. Er werd immers een reeks zepen gelanceerd. Deze zijn volledig natuurlijk en dus plasticvrij. Ze zijn beschikbaar in 3 variëteiten: all-in-one, puppy en sensitive. Verder werd onder District 70 een nieuw benchconcept geshowd en verschillende kattenaccessoires getoond die perfect in een hedendaags interieur passen.

Papillon Pet Products

Deze Nederlandse onderneming zette zijn 100% natuurlijke kattenbakvulling in de kijker. Deze litter is biologisch afbreekbaar, zorgt voor een goede geurcontrole en klontert erg goed. Er is keuze tussen 5 varianten: magma based, grain based, mineral based, wheat based en brimstone based. Deze innovatie wordt aangeboden in kartonnen verpakkingen van 12 liter.

Pet Concept

Dit Belgisch bedrijf zoekt steeds een tailormade oplossing voor de klant en heeft toegang tot 250 producenten die het gewenste artikel kunnen vervaardigen. Met Little Heroes werd een breed gamma speeltjes specifiek voor puppy’s en kitten gepresenteerd. Veel belangstelling was er ook voor het ruime assortiment voor tuinvogels. Tot slot liet men ook het gamma vleessnacks Boucherie zien. Deze hypoallergene snacks zijn leverbaar in 10 smaken.

Petouch

Ambrosia staat voor een ultrapremium honden- en kattenvoeding. De graanvrije, hypoallergene en holistische recepten zijn rijk aan antioxidanten, Omega-3 en Omega-6. Voor honden worden 15 variëteiten aangeboden, voor katten 3.

Platto

Naar goede traditie pakt DoggyeBag uit met een lijn voor Kerstmis. Dit jaar werd de verpakking vernieuwd en werden enkele recepten verbeterd. Daarnaast pakte het merk ook uit met de graanvrije, ovengebakken hondenbiscuits Canerecci. Deze worden volledig in Italië vervaardigd op een artisanale wijze. Ze worden geleverd in een ecologische verpakking uit 100% gerecycleerd papier. Er is keuze tussen rund, pompoen&gojibes; zalm, steur&courgette en kokos&banaan.

Plutospetfoods

Hier werd een range kaaskauwsnacks getoond met specifieke referenties voor junior, volwassen en senior honden. Deze zijn 100% natuurlijk, lactosevrij en rijk aan proteïnes. Bovendien hebben ze een laag vetgehalte. Tevens beschikken ze over een hoge verteerbaarheid.

Prodac

Met Color Granules introduceerde men een nieuw compleet voer voor aquariumvissen dat hun natuurlijke kleur bevordert. Het is onder meer rijk aan proteïnes, vitamines A, C, D3 en D, omega 3 en 6, astaxanthin en canthaxanthin. Aquasana Betta is dan weer een waterconditioner speciaal voor aquaria met bettavissen, die onder meer zware metalen en chlooramine elimineert. Deze is verrijkt met aloe vera.

Red Dingo

Een opvallende introductie op deze stand was de nieuwe lijn softspeelgoed. Er werd 3 jaar gewerkt aan de ontwikkeling van het materiaal, dat opvalt door zijn robuustheid en duurzaamheid. In totaal zijn er 8 verschillende karakters verkrijgbaar, maar het aanbod wordt ook nog uitgebreid met squeekerspeeltjes. Deze producten zijn licht in gewicht en kunnen ook drijven.

Sanicat – Tolsa

Ook deze producent van kattenbakvulling zet in op duurzaamheid en opteerde voor een herlancering van zijn packaging. Plastic moest daarbij de baan ruimen en werd vervangen door papier. Deze papieren verpakkingen dragen trouwens een FSC-label. Voorts vernamen we dat plantaardige litter en witte bentoniet een opmars kennen.

Savic

Een opvallende nieuwkomer op de stand van deze Belgische firma was de Marble Collection. Elk product is uniek door zijn opvallende marmer look, die erg high-end oogt. Het aanbod omvat een Delice-voederkom, een Nestor-kattentoilet en een Loop-dispenser. Tevens vernamen we dat Savic momenteel de laatste fase van de bouw van een nieuw magazijn met 10.000 extra palletplaatsen aan het afronden is.

Schulze Heimtierbedarf

Porta 21 brengt het gamma Kitty’s Farm op de markt. Het droogvoer telt 2 varianten, die graan- en sojavrij zijn en tevens geen toegevoegde suikers bevatten. Kitty’s Farm Garden is een complete voeding die bestemd is voor volwassen katten en uiterst geschikt is voor gevoelige dieren. Kitty’s Farm Kitten richt zich dan weer op opgroeiende katten. Het hoge gehalte dierlijke eiwitten maakt deze voeding erg verteerbaar. Tevens bevat ze 75% vlees. Daarnaast worden onder deze lijn ook 6 soorten natvoer aangeboden.

Simply Pet Foods

Dit jaar koos deze Britse producent van hoogkwalitatief honden- en kattenvoer voor een nieuwe look. Voortaan worden de artikelen ook in een volledig recycleerbare packaging gepresenteerd. Tevens werd het gamma uitgebreid met enkele nieuwe recepturen.

Smoofl

De hondenijsjes van dit Belgisch bedrijf zijn op enkele jaren tijd uitgegroeid tot een vaste waarde in het petcaresegment. Op deze kleurrijke stand werd het ruime assortiment getoond. Veel belangstelling was er alvast voor de Original Chew Sticks, de 3 Starter Kits for Dog Ice en de First Kit for Pup Ice.

Tailspring

Milk Replacer is speciaal ontwikkeld voor puppy’s en kittens tot 8 weken. Deze is vervaardigd op basis van geitenmelk en ingrediënten die 100% geschikt zijn voor menselijke consumptie. Deze melkvervanger biedt de puppy of de kitten alle noodzakelijke vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen die noodzakelijk zijn voor een optimale groei. Beschikbaar in poeder- of liquide vorm.

Tapvei

Millamore introduceerde een complete voeding voor cavia’s en voor konijnen. Beide referenties bevatten geen toegevoegde suikers, kleur- en smaakstoffen. Ze zijn rijk aan vezels, wat zorgt voor een goede vertering. Het caviavoer is beschikbaar in verpakkingen van 800 gram, de konijnvoeding in zakken van 800 gram en 1,5 kg. Verder lanceerde het merk ook geportioneerd nestmateriaal voor knaagdieren. Deze nestpads zijn zacht, stofvrij en warmteregulerend.

Terra Canis

Deze Duitse onderneming begeeft zich met de introductie van Terra Felis nu ook in het kattensegment. Dit gamma natvoer telt 10 highpremiumreferenties, die allemaal uitsluitend vervaardigd zijn met ingrediënten die ook voor humane consumptie geschikt zijn. In het hondenaanbod werden 3 nieuwe soorten snacks voor kleine rassen gepresenteerd: Lunas, Sparkies en Hollies.

Tribal Pet Foods

Tribal Fresh Pressed is een innovatieve reeks koudgeperste droogvoeding voor honden, die uitsluitend met vers vlees bereid is terwijl dat doorgaans op basis van gedroogd vleesmeel gebeurt. Het verse vlees plus de kookmethode op lage temperatuur maken dat deze referenties een alternatief vormen voor hondeneigenaren, die rauwe voeding aanbieden.

United Petfood

Deze Belgische exposant is sinds kort de nieuwe eigenaar van de Nederlandse dierenvoedingsfabrikant Teeling Petfood. Met deze overname versterkt het zijn positie als fullservice-huismerkproducent van dierenvoeding en geeft zijn cliënteel toegang tot een compleet assortiment van intern vervaardigde producten.

Vadigran

Een blikvanger was het Emma’s Garden Starter Pack dat de consument een duwtje in de rug geeft om tuinvogels te voederen. Verder werden ook de eco-bewuste hondenbedden van Fantail en Yana, een nieuw merk van knaagdierenvoeding specifiek voor de supermarkt, voorgesteld.

Vafo Group

Onder het merk Carnilove werd True Fresh gelanceerd: een gebakken hondenvoer dat dankzij de Thermal Twin Technologie ook effectief 60% vers(e) vlees bevat, aangevuld met groenten, fruit, superfoods en kruiden. Er zijn momenteel 3 graan- en aardappelvrije varianten beschikbaar, namelijk verse vis met kikkererwten en appel, vers rundsvlees met erwten en pompoen en verse kalkoen met rode linzen en lemna.

Vanrobaeys

Deze Belgische exposant zette de kleinverpakking van het vogelvoer Bird Supreme centraal. Deze uitgebalanceerde mengelingen voorzien vogels van de dagelijkse voeding die ze nodig hebben voor hun ontwikkeling, groei, gezondheid en prestaties. Ze zijn verkrijgbaar in verpakkingen van 750 gram, 1 en 4 kg. Om de verkoop te ondersteunen, is ook heel wat POS-materiaal verkrijgbaar.

Versele-Laga

Op een gloednieuwe stand toonde men in de eerste plaats het vernieuwde NutriBird-gamma voor vogels. Het premiumdesign van de verpakking zorgt voor een betere navigatie binnen het productgamma, bevordert het gebruiksgemak en garandeert een optimale versheid. Daarnaast werd de lijn hondenvoeding Opti Life Prime voorgesteld. Dit droogvoer omvat 3 graanvrije referenties die rijk zijn aan eiwitten en vetten en arm aan koolhydraten. Tot slot werd in avant-première Opti Life Cat geïntroduceerd: een graanvrije brok met pure kip of zalm die tot 90% dierlijke eiwitten bevat.

Vitakraft Italia

Een eerste blikvanger was de nieuwe 100% natuurlijke snackrange voor honden en katten Vita Naturals. Deze omvat sticks voor honden (kip en rund) en liquids (rund en zalm) en sticks voor katten (kip en zalm). Verder plaatste deze exposant de premium kattensnack Pure Stick in de kijker. Deze is volledig vervaardigd uit ofwel kip ofwel koolvis en wordt in Duitsland vervaardigd.

Weenect

Deze Franse onderneming plaatste zijn assortiment gps-trackers voor honden en katten in de kijker. Deze zijn verbonden met een app waardoor het baasje steeds in realtime weet waar zijn huisdier zich bevindt.

Wellpet

Veel baasjes willen hun viervoeter ongetwijfeld verrassen onder de kerstboom, dachten ze bij Whimzees en daarom brachten ze een thematische display uit voor hun dental kauwsnacks.

Wonderfood

Oasy liet de bezoeker kennismaken met zijn nieuw natvoer voor honden, dat bestaat uit onregelmatig vormgegeven stukjes vlees in saus en groenten. Het wordt aangeboden in pouches van 100 gram. Er is keuze tussen 5 varianten: kip&rijst, zalm&aardappelen, kalkoen&erwten, kalkoen&groenten en rund&wortelen.

Zolux

Een eerste opvallende introductie was het ecovriendelijke concept Cat Lodge, dat kleine habitats en krabmeubels voor katten omvat. Er zijn 6 referenties die in Frankrijk ontworpen werden: een hangmat, twee kattenhuisjes, een krabmeubel en twee krabpalen (90 en 160 cm). De verschillende stukken duurzaam hout (met FSC-label) kunnen via een ingenieus systeem in elkaar worden gezet. Schroeven komen er niet aan te pas. Daarnaast werd onder Original Nature een reeks hondensnacks op basis van hertengewei getoond.

Zoo Med

Volgend jaar lanceert men de Repticare Infrared Heat Projector. Het toestel zorgt er op een natuurlijke manier voor dat zonachtige warmte in het terrarium wordt gebracht: het produceert immers op dezelfde manier als de zon golflengtes infrarood A en B. Beschikbaar in 3 wattages. Binnenkort wordt ook de Reptisun UVB/Led geïntroduceerd. Deze combineert UVB, UVA en een compleet spectrum van zichtbaar licht. Nog een nieuwkomer is de lijn vitamines en mineralen voor vogels.

Share