Ga naar de inhoud

Opnieuw 4.000 bezoekers verwacht voor volgeboekte Dibevo-Vakbeurs

11.000 vierkante meter beursvloer, bijna 100 exposanten, tienduizenden huisdierproducten, een paviljoen met blikvangers, een beurs-app, de hele dag gratis eten & drinken en het positieve sterrenstof van de complimentenmeisjes. Dat is in een notendop wat de bezoeker kan verwachten van de Dibevo-Vakbeurs, het tweejaarlijkse evenement voor iedereen die werkzaam is in de huisdierenbranche. Op 8 en 9 oktober 2023 barst het los in de Broodfabriek in Rijswijk. Een bezoek aan deze vakbeurs is een absolute must voor elke huisdierprofessional.

Om meteen maar even over die exposanten te beginnen. Al enkele maanden is de beursvloer van de vakbeurs volledig volgeboekt. Dat is opvallend in een tijd met de nodige uitdagingen. Ruim een kwart van de exposanten op de Dibevo-Vakbeurs bestaat uit nieuwkomers, die staan te trappelen om de markt te bestormen.
“Je merkt aan alles dat er verandering in de lucht zit”, vertelt Janny Freriks, manager projecten en verenigingsbureau bij Dibevo. “De consument van nu is meer dan ooit kritisch op prijs, kwaliteit en dierenwelzijn en dat dwingt ondernemers om opnieuw na te denken over bijvoorbeeld marketing, het assortiment, winkelinrichting en hoe ze hun klanten benaderen. Dat gaat de petcareprofessional gegarandeerd terugzien op deze beurs. De Dibevo-Vakbeurs is dan ook dé plek om ervaringen en ideeën op te doen en is juist daarom zo belangrijk om te bezoeken.”

Ondernemers komen vaak tijd tekort op de Dibevo-Vakbeurs en dat is ook de reden dat Dibevo net als vorige edities een fullservice-concept aanbiedt, waarin alle eten en drinken, maar ook parkeren is inbegrepen in de ticketprijs. Er staat zelfs een uur voor de beurs een klein ontbijtje klaar voor mensen die van ver komen. “Geen enkele andere huisdierenvakbeurs in Europa levert zo’n concept en daar zijn we stiekem best trots op. Mede daardoor verwachten we ook dit jaar dat ruim 4.000 huisdierprofessionals de beurs bezoeken”, vertelt Janny Freriks.

Dibevo is fier op iedere ondernemer en werknemer in huisdierenbranche. Om dat nog wat extra kracht bij te zetten, lopen er complimentenmeisjes over de beurs (herkenbaar aan hun felrode kleding) die de bezoekers op een vakkundige manier een pluim op hun hoed zullen steken. Uiteraard niet letterlijk, maar via een persoonlijke boodschap willen die meisjes een ultrabrede glimlach op het gezicht van de bezoekers toveren. Positief sterrenstof dus, die de petcareprofessional naar huis laat zweven.

Foto’s doc. Norbert Waalboer

BLIKVANGERS, zo heet het splinternieuwe paviljoen waarop de meest veelbelovende producten van exposanten staan gepresenteerd. Bezoekers kunnen tijdens de beursdagen stemmen op wat zij het beste product vinden en maken daarmee kans op 1 van de 4 Nespresso-apparaten, die onder de inzenders worden verloot. Een deskundige jury beoordeelt de 10 producten met de meeste stemmen op innovatie, dierenwelzijn en duurzaamheid. Zij selecteren uiteindelijk het product dat het beste voldoet aan deze voorwaarden en welke exposant met de ‘Best of show-award’ naar huis gaat.

Met een nieuwe Dibevo-Vakbeurs-app krijgen bezoekers een alles-in-één gids voor de beurs, inclusief informatie over exposanten, beursaanbiedingen en een zoomable plattegrond. Bovendien kunnen ze thuis een lijst samenstellen van exposanten, die ze willen bezoeken en – op de beurs zelf – stemmen op wat zij de beste Blikvanger vinden en daarmee kans maken op mooie prijzen. De app biedt extra functies, waarmee bezoekers onderling of met exposanten kunnen afspreken en met elkaar kunnen chatten.
Meer informatie over het event is terug te vinden op www.dibevovakbeurs.nl.

Share