Ga naar de inhoud

Passion for Animals verdeelt voortaan Millamore in Benelux

Passion for Animals pakt uit met een nieuw merk aan bedding- en nestmaterialen voor knaagdieren, konijnen, vogels en reptielen. Het betreft het merk Millamore dat tot op vandaag nog niet beschikbaar was op de Belgische, Nederlandse en Luxemburgse markt. Het is een bedding van espenhout, dat op geraffineerde wijze stofvrij is gemaakt. Dit in tegenstelling tot traditionele natuurbeddingproducten, die ondanks de vermelding stofvrij op de zak vaak toch nog tot 15% stof bevatten.

Het hout wordt vermalen tot bedding en/of nestmateriaal en ondergaat verschillende droog en zuiveringsprocessen om uiteindelijk het afgewerkte product te bekomen. Met een absorberend vermogen van 200%, een uitstekend amoniakbindend vermogen dat 3x hoger ligt dan dat van andere houten bodembedekking en een stofgehalte tussen de 0.1-0.7%, scoort deze bedding zeer goed als bodembedekker voor knagers, vogels en reptielen. De bedding bevat ook geen micro-organismen door het verwarmen tijdens het droogproces en wordt gecontroleerd op meer dan 200 elementen, verbindingen, chemicaliën en pesticiden. In tegenstelling tot andere merken leggen ze zich voor de beddingmaterialen dezelfde eisen op als deze vereist voor diervoeders. Kortom, het is dus een uiterst veilige en uiterst praktische bedding, die eigenlijk de nummer 1 keuze zou moeten uitmaken van elke dierenliefhebber.

Het betreft een 100% natuurlijk product, vervaardigd in Estland. Het bedrijf dat daar deze beddingproducten vervaardigt, oogst de bomen lokaal (om de CO2-uitstoot te reduceren) met respect voor de natuur. Door ecologische verantwoord bosbeheer (volgens de FSC-bosbeheerpraktijken) oogsten zij het hout zonder schade toe te brengen aan de natuur en doen dit vastgelegd onder strenge ISO-normen. De productie is afvalvrij, gebeurt met biobrandstof en alle producten zijn biologisch afbreekbaar om de ecologische voetafdruk van deze producten zo klein mogelijk te kunnen houden. De bedding is geschikt voor knaagdieren en reptielen, maar ook voor vogels als bodembedekker of nestmateriaal. Bovendien wordt het merk vaak gebruikt in laboratoria, wat de neutrale en kwalitatieve eigenschappen alleen maar ondersteunt.

Vanaf nu zijn al deze producten te koop bij Passion for Animals. Besteld op maandag, zijn deze producten altijd voor het weekend bij jou in de winkel.

Share