Ga naar de inhoud

Pet Fair Asia 2019 was schot in de roos

Van 21 tot en met 25 augustus 2019 vond de 22ste editie van Pet Fair Asia, georganiseerd door VNU Exhibitions Asia, met succes plaats in Shanghai. Met 14 hallen en een oppervlakte van 185.000 m² verwelkomde de beurs in totaal 1.591 standhouders en 67.163 professionele bezoekers uit 42 landen en regio’s. Hiermee bevestigde het event zijn cruciale rol in de mondiale huisdierensector. Er was alvast veel internationale belangstelling voor de vakbeurs: zo mocht de organisatie 8.656 bezoekers uit het buitenland verwelkomen. Verder noteerde men een sterke stijging van hat aantal professionals uit Zuidoost-Azië, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika, boven op de gebruikelijk groep bezoekers uit Zuid-Korea, Japan en de Westerse petsector. Ook de horde buitenlandse exposanten bereikte tijdens deze editie een nieuwe piek: zij waren voornamelijk afkomstig uit de segmenten diervoeding, snacks en diervoeding-technologieën. De organisator noteerde tevens een forse toename van nieuwe, lokale Chinese merken die innoverende producten presenteerden, waarbij er een duidelijke verschuiving van de pure productie naar de moderne merklogica merkbaar was.

De beurs, georganiseerd per productsector, omvatte een uitgebreid aanbod uit de sectoriële distributieketen, met hallen gewijd aan diervoeding, snacks, diervoeding-technologieën en diervoedingleveranciers, kleine huisdieren, terrariumbenodigdheden en aquaristiek, speelgoed, accessoires en kleding, veterinaire producten, slimme producten en draagbare technologieën. Er waren tijdens de beurs meerdere lanceringen in wereldpremière, strategische interne bijeenkomsten voor multinationale groepen (Nestle, Royal Canin) en dagelijks mogelijkheden om te leren en te netwerken met collega’s uit de hele wereld. Het 9th International Pet Industry Summit vond één dag voor de beurs plaats en brak alle record : 1200 gedelegeerden kregen toegang tot exclusieve informatie over de laatste trends op de Chinese markt en communiceerden met internationale opinieleiders. Het 8th Petfood Forum China voorzag deelnemers van een diepgaand inzicht in de nieuwe dierenvoedingregulaties, de laatste trends, de beste voedingsveiligheidsmethoden en de marktkansen.

De organisatie kondigde tevens de lancering van de Asia Pet Alliance aan: een mondiaal initiatief om de samenwerking tussen belanghebbenden in de sector te vergemakkelijken en om een duurzaam ontwikkelingsmodel te promoveren voor de huisdierenindustrie. Bovendien werd een nieuwe B2B-beurs boven de doopvont gehouden: de Pet Fair South-East Asia (SEA). De Pet Fair SEA zal van 14 tot en met 16 oktober 2020 in Bangkok (Thailand) plaatsvinden. De 23ste Pet Fair Asia komt van 19 tot en met 23 augustus 2020 terug.

Share