Ga naar de inhoud

Pets Place opent grootste Nederlandse winkel in Deventer

Midden september opende Pets Place in Deventer zijn grootste vestiging tot nu toe. Dier- en tuinliefhebbers hebben er maar liefst 3.000 vierkante meter aan winkelruimte tot hun beschikking, inclusief het luxe-assortiment in de Pets Place Boutique. Het nieuwe pand is bovendien duurzaam gebouwd en krijgt nog 300 zonnepanelen op het dak. De komst van Pets Place Boerenbond naar Deventer maakt deel uit van de landelijke uitbreiding van de dierenspeciaalzaak. De komende vier jaar wordt het totale aantal vestigingen in Nederland van 175 naar 230 uitgebreid. Volgens Bart Scheffer, operationeel directeur van Pets Place, is Deventer zeer geschikt als nieuwe locatie. “Ons concept Pets Place Boerenbond hebben we de laatste jaren al uitgerold op 65 plekken, waaronder recent in Enschede, Groningen en Zutphen. Dat is ons en de klanten zeer goed bevallen. In Deventer was nog geen dierenspeciaalzaak van deze grootte. Dit is daarom een mooie kans voor Pets Place. We zijn trots op deze nieuwe locatie. Klanten vinden alles voor hun huisdieren en de tuin onder één dak.”
Het nieuwe pand aan de Hannoverstraat 4 is bovendien duurzaam gebouwd. “Duurzaamheid speelde een belangrijke rol bij de bouw van de winkel”, zegt Scheffer. “Er komen onder meer 300 zonnepanelen op het dak te liggen, in de winkel hangen ledlampen en we maken gebruik van warmtepompen. Dit past helemaal in ons actieve duurzaamheidsbeleid.”

De nieuwe winkel in Deventer opende de deuren op woensdag 14 september. Op zaterdag 17 en zondag 18 september werd de opening feestelijk gevierd. “Er stond afgelopen weekend onder andere een ballenbak voor honden in de winkel”, zegt vestigingsmanager Kim Zwiers. “Tussen de ballen zaten snacks verstopt voor de honden. Verder konden honden meedoen aan een koekhapwedstrijd. We organiseerden ook nog een proeverij voor honden en een professionele fotograaf kwam foto’s maken van de huisdieren, die de baasjes mee naar huis mochten nemen.”

In de vestiging in Deventer is ook de Pets Place Boutique te vinden. Er worden luxe artikelen verkocht, zoals tuigjes met diamanten, chique riemen en tassen en elegante design hondenkleding. In de nieuwe winkel is veel aandacht voor natuurlijke voeding, waar speciale schappen voor zijn ingericht. Het voedingsassortiment is zeer divers. Van katten, kippen, paarden tot geiten; voor vrijwel alle dieren is er voeding. Tevens is er een knaagdierenhuis, en kan men er terecht voor de aanschaf van aquariumvissen en verschillende vogels. Bij de nieuwe Pets Place Boerenbond in Deventer kunnen klanten ook terecht voor aanvullende diensten en advies bij deskundig personeel. Zo kan iedere hondeneigenaar zijn hond komen wassen in de dogwash.
“Daarnaast bieden we onze klanten de mogelijkheid om hun hond te laten trimmen, scheren of ontwollen in de trimsalon”, vertelt Zwiers. “We beschikken over een groot team medewerkers dat uitgebreid advies geeft over alles op het gebied van huisdieren en de tuin. Dit is een mooie kans om heel veel mensen in het oosten van het land te bedienen.”

Share