Ga naar de inhoud

Prins Petfoods en Snow Blizzard slaan de handen ineen

Sinds november 2020 is Prins Petfoods aangesloten als sponsor en partner van Stichting Snow Blizzard Iditarod, een ambitieus sledehondenteam dat in januari 2024 mee wil doen aan de Iditarod, een sledehondenrace in Alaska. Dit doen zij mede voor het goede doel ‘Spieren voor Spieren’. Er moet veel getraind worden, een team gebouwd worden en alle omstandigheden organiseren zodat de honden een topprestatie kunnen leveren. Goede en gezonde spieren zijn essentieel bij topsport, zowel bij mensen als bij dieren. Samen met een hondenfysiotherapeute en een dierenarts wordt daarom veel aandacht aan een breed spieren onderzoek besteed.

Prins zal de honden gaan begeleiden, monitoren en voorzien van de juiste voeding tijdens de trainingen en de race. Op die manier bundelen Snow Blizzard Iditarod en Prins Petfoods hun krachten voor een beter dierenwelzijn.  Hierbij wordt mede gekeken welke positieve effecten de 100% natuurlijke geperste brokken, in dit geval de speciaal voor sporthonden ontwikkelde SportCare producten, hebben. Met de onderzoeken willen beide partijen kijken welk effect voeding en supplementen hebben op de spieren en algehele gezondheid van honden en aantonen dat preventief ingrijpen en ondersteunen zorgt voor betere fitheid en sportprestaties. Alles is erop gericht om deze honden steeds meer te behandelen als de topatleten die ze zijn, met de juiste voedingsstoffen, training op maat, fysiotherapie en de nazorg die hierbij komt kijken.

Snow Blizzard Iditarod wordt gerund door musher(trainer) Ron de Ruiter en zijn team. Hij werkt al ruim 20 jaar met sledehonden en het idee om aan de Iditarod mee te doen is ontstaan omdat hij, na een persoonlijke ervaring, iets terug wil geven aan de maatschappij, wil inspireren en zowel mens als dier wil helpen. Over het desbetreffende goede doel waarvoor geld wordt opgehaald, volgt later meer. Op 3 november 2020 vertrok Ron naar Noorwegen om te gaan starten met het eerste trainingsseizoen. 

Share