Ga naar de inhoud

Prins Petfoods introduceert nieuwe duurzamere hondenvoedingen

Prins Petfoods introduceert twee nieuwe duurzamere hondenbrokken: Veggie en Insect. De eiwitbronnen in deze geperste brokvoedingen hebben minder impact op het milieu dan voedingen met bijvoorbeeld sojabonen en rund. Prins ProCare Veggie is een complete vegetarische brokvoeding voor volwassen honden bereid met rijsteiwit. Prins ProCare Insect & Rice is een complete hypoallergene voeding voor volwassen honden op basis van de larven van de black soldier fly. De nieuwe voedingen zijn geschikt voor alle volwassen honden. Ze zijn net als alle andere voedingen van Prins 100% natuurlijk en bevatten geen overbodige toevoegingen of onnatuurlijke geur-, kleur- en smaakstoffen. Ze zijn allebei hypoallergeen en bevatten rijke eiwitbronnen, die helpen de kans op een overgevoeligheidsreactie te verminderen. Zo is het rijsteiwit in ProCare Veggie een zeer hoogwaardige en goed verteerbare eiwitbron die alle essentiële aminozuren bevat die een hond nodig heeft. Insectenmeel staat taxonomisch gezien zó ver weg van de gewervelde dieren, dat ProCare Insect & Rice een zeer geschikt alternatief is voor honden die op vrijwel alle andere dierlijke eiwitbronnen allergisch reageren.

Prins heeft voor alle geperste ProCare-brokvoedingen, waartoe de Veggie en Insect & Rice behoren, goed nagedacht over nieuwe duurzamere ingrediënten, die zoveel mogelijk lokaal worden ingekocht. Zo kiest het Veenendaalse familiebedrijf in plaats van zalmolie voortaan bewust voor algenolie. Dat wordt gewonnen uit zeer snel groeiende en makkelijk te vermenigvuldigen microalgen, die in grote vaten op het land worden gekweekt. Om duidelijk te maken wat dit voor het milieu betekent: overschakelen op algenolie bespaart tientallen vissen – per zak! Door bewust te voeren kunnen hondeneigenaren helpen het verschil te maken.

Alle ProCare-voedingen worden zuurstofarm verpakt, waardoor ze langer vers en smakelijk blijven. Dat voorkomt voedselverspilling. Ze zijn bereid op een lagere temperatuur, wat zorgt voor behoud van voedingsstoffen en energie bespaart. Doordat geperste brokken compact zijn en minder ruimte innemen, scheelt dat aanzienlijk in transportkosten en verpakkingsmateriaal. De voedingen krijgen bovendien nieuwe, recyclebare verpakkingen, wat zorgt voor minder restafval. Dat draagt allemaal bij aan een kleinere ecologische pootafdruk.

Share