Ga naar de inhoud

Project Wisteria ondersteunt Floralux Group bij digitalisering

Floralux Group heeft SAP en delaware als partners gekozen om haar ambitieuze toekomstplannen verder in te vullen. Door de implementatie van nieuwe geïntegreerde systemen wil het tuincentrum haar positie versterken en verder doorgroeien. Deze nieuwe geïntegreerde systemen vereenvoudigen niet alleen het dagelijkse reilen en zeilen van Floralux Group, maar zullen ook belangrijke data verzamelen. Alle processen – van de aankoopbestellingen tot de marketingacties naar de klanten – worden gedigitaliseerd en verder geprofessionaliseerd.
“Floralux Group inspireert ‘thuiskomen’ voor elk gezin” zegt Kris Carrein, degelegeerd bestuurder van de Floralux Group. “Met ons ruim huis- en tuinaanbod bereiken we vandaag al miljoenen klanten per jaar, zowel offline als online. Het is onze ambitie om nog beter bereikbaar te zijn, o.m. door ons aantal tuincentra uit te breiden. We streven ernaar om een goed werkende organisatie te zijn met geïntegreerde bedrijfsprocessen. Onze strategie is uitgezet en met de hulp van SAP en delaware willen we daar in de toekomst de vruchten van plukken.”

Het project krijgt de naam Wisteria. Deze klimplant groeit weelderig, maar heeft tijd nodig om zijn optimale bloei te bereiken.  Het digitale traject dat Floralux Group zal uitrollen, wordt gespreid over de komende maanden en bestaat uit verschillende luiken. Voor het ERP-gedeelte viel de keuze op het SAP S/4 HANA-platform met alle traditionele basismodules.  Alle informatie en data met betrekking tot inkoop, logistiek, verkoop en boekhouding worden op die manier aan elkaar gekoppeld om een optimale bedrijfsvoering te verzekeren.
“Het partnership mer Floralux is een mooi voorbeeld van de verscheidenheid aan bedrijven waarmee SAP samenwerkt“, zegt Stijn de Beuckelaer, Managing Director bij SAP België & Luxemburg. “Onze software voegt steevast een meerwaarde toe. Floralux Group wil vooruit en kiest voor een verdere uitbouw met onze producten als rode draad voor hun digitalisering. We zijn trots dat zij ons het vertrouwen schenken en kijken uit naar de samenwerking.”

delaware staat als partner in voor de implementatie van de systemen. “De keuze van Floralux voor SAP getuigt van toekomstvisie en ambitie“, zegt Jan Delaere, voorzitter van delaware. “Men wil er duidelijk verder gaan dan een optimalisatie van de status-quo. Floralux is net als wij een no-nonsense groeibedrijf met Vlaamse roots. Als een ‘sherpa’ willen we hen naar de top begeleiden.”

Share