Ga naar de inhoud

sera lanceert 3 nieuwe binnenfilters

De sera X-Edge 300, 450 en 700 zijn moderne hoekfilters, die dankzij geavanceerde techniek bijzonder krachtig zijn, zacht werken en optisch erg goed in het aquarium kunnen worden geïntegreerd. De mechanische filtratie vindt plaats via een filtervlies en een filterspons, die vuildeeltjes effectief voorfilteren. Op deze manier beschermen ze de biologische filtermedia tegen vervuiling en verhogen ze de biologische effectiviteit van de hoekfilter. De filterkorf is al gevuld met het hoogwaardige, biologische filtermedium sera siporax mini Professional, wat resulteert in een betrouwbare biologische filtratie.

De waterdoorstroming van de sera X-Edge hoekfilter is traploos instelbaar en kan ook met de meegeleverde sproeistaaf variabel in de richting worden ingesteld. Als alternatief biedt het eendenbekmondstuk de mogelijkheid om een zachte stroming te creëren. Dit mondstuk kan ook worden gebruikt om de zuurstoftoevoer te vergroten: via de injector kan met behulp van het meegeleverde Air-Set lucht worden aangezogen, die vervolgens wordt gemengd met het water en naar het aquarium wordt getransporteerd.

Natuurlijk werd – zoals bij alle filters van sera – ook bij de constructie van de sera X-Edge hoek-filter rekening gehouden met het veiligheidsaspect. Hoekfilters kunnen namelijk voor vissen en garnalen gevaarlijk zijn. Om deze reden werd de ‘Swim-stop’ geïntegreerd, die voorkomt dat de vissen achter de hoekfilter zwemmen. Daarnaast kruipen vooral jonge garnalen vaak door de filtermedia naar het binnenste van de filter. Om dit te vermijden, werden nauwkeurig passende filtermedia gebruikt.

Share